algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 12°
13°

Breus

• LITERATURA

El llibre de Hitler, un dels més venuts El llibre La meva lluita, escrit per Adolf Hitler, està situat en el número nou dels llibres més venuts als holandesos per la llibreria virtual Amazon. A Holanda no està prohibit tenir el llibre, però la seva comercialització està penalitzada per la llei. El gegant de la venda de llibres per Internet Amazon.com anuncià la setmana passada que obrirà un centre de serveis per a clients europeus el pròxim any a l'Haia. En el centre, on es processaran totes les ordres de compra per als països de la Unió Europea (UE), treballaran 300 persones. EFE.

• PINTURA

Matisse i el Marroc Sota el títol d'«El Marroc de Matisse», s'inaugura demà dimarts a la capital francesa una gran exposició dedicada a aquest pioner de l'art modern, que documenta la fascinació que sobre ell varen exercir el color, la gent i la vegetació del país nord-africà. Els quadres i dibuixos realitzats entre la tardor de 1910, quan Henri Matisse (1869-1954) va arribar a Andalusia i va sentir el desig de viatjar més al sud, fins la primavera de 1913, quan deixà Tànger, s'exposaran a l'Institut del Món Àrab de París fins el pròxim 30 de gener. Com a complement de l'exposició, que s'emmarca a l'«Any de Marroc a França», un documental intentarà explicar per què l'artista va decidir instal·lar-se temporalment a Tànger el 1912 i quina era la seva recerca en aquell moment, que marcaria la seva obra definitivament i, amb aquesta, l'art modern, segons el realitzador Yves de Peretti. EFE.

• POESIA

Soto guanya el premi Leonor Rafael Soto, de Pozuelo de Alarcón (Madrid), va guanyar dissabte el XVIII Premi Leonor de Poesia, dotat amb 1'5 milions de pessetes, amb l'obra Pasto en Llamas, mentre que el sevillà Jesús Beades, amb La tierra dormida, va aconseguir el XV Gerardo Diego per a autors novells, que està guardonat amb mig milió de pessetes. El veredicte d'aquests dos premis estatals de poesia es va fer públic dissabte a vespre. EFE.

• CONFERÈNCIA

Savater parlarà sobre educació a Alaior El filòsof i escriptor Fernando Savater pronunciarà avui una conferència a l'Escola Pública Doctor Camps d'Alaior sobre educació, models docents i debat educatiu. Aquest acte, que començarà a les 20.00 hores, ha estat organitzat pel Fòrum Cívic Tercer Mil·leni d'Alaior i l'Associació de Pares i Mares del Col·legi Doctor Comas, amb la col·laboració de La Caixa i el patrocini de l'Ajuntament d'Alaior. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris