algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
10°

Tres professores de la UIB retraten amb un volum la història de la misogínia

C.C. Palma.
Les publicacions de la Universitat de les Illes Balears acaben de treure al mercat, dins de la seva col·lecció «Anthropos», un volum signat per tres conegudes professores del departament de psicologia. El volum fa un repàs a la Història de la misogínia, com a ressultat d'un treball d'investigació conjunt entre Esperança Bisch, Victòria A. Ferrer i Margalida Gili.

L'obra analitza com alguns dels més rellevants pensadors de la història de la psicologia, i la disciplina en les seves diverses àrees, han assumit sense qüestionar-los un ampli conjunt de pressupòsits missògins sense base científica. Les autores també es deturen a analitzar la imatge de les dones als règims totalitaris europeus d'aquest segle: el nazisme, el feixisme, i, sobretot, el règim del general Franco.

Història de la misogínia, que ha sortit publicat en castellà a l'eclèctica i oberta col·lecció «Biblioteca A», repassa així mateix alguns aspectes d'interès des del punt de vista psicològic en els actualment encara perduren, de manera més o menys clarea, les actituds misògines (com el llenguatge, les relacions de parella, el repartiment de tasques, etcètera).

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris