nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín:
11°

«L'astrologia està al servei del budisme»

L'astròloga de Buenos Aires Betty López va explicar la relació entre el tibetà i els moviments còsmics

76704

Betty López va dir que l'havia encantada tot el que havia vist de l'Illa.

J. M

Cada cultura, creença, i religió és un món amb el seu atractiu, elements identificatius que en algunes ocasions esdevenen fascinants al primer cop d'ull. Occident està cada vegada més a prop d'Orient, ja que són molts el que se senten atrets pel budisme. L'astrologia tibetana és al servei del budisme. Una persona que coneix mol bé tot el que envolta aquest món és Betty López, una astròloga de Buenos Aires que va passar uns dies a Mallorca convidada pel centre budista tibetà on va donar una conferència. És professora de la Universitat de Buenos Aires, conferenciant, ponent en diversos congressos internacionals, col·laboradora a revistes d'astrologia de diferents països. Des de fa quinze anys, dirigeix la llibreria de la seva propietat, Enigmes, especialitzada en temes afins a l'astrologia. Betty López va apropar a Diari de Balears el món poètic de l'astrologia tibetana.

«Des de ben jove em va atreure. Als 14 anys vaig començar a llegir llibres sobre l'astrologia. Hi ha una sèrie de diferències entre l'occidental i la tibetana. Aquesta és una mescla de la vella astrolologia Bön i el coneixement hindú i xinès. És una astrologia llunar que es basa en el moviment de la lluna i està molt ficada dins la vida del tibetà i molt relacionada amb els moviments còsmics. Així per exemple, un dia d'eclipsi el tibetà es dedica a fer meditació».

L'astrologia tibetana està a més íntimament lligada a la medicina. López explicava que «ambdues disciplines s'estudien juntes. L'home és considerat com un tot. Així, una malatia pot tenir elements psíquics i a més influències planetàries. L'astròleg quan fa la carta astral es fixa en la part de la salut per indicar quins en són els antídots. També es miren quines condicions ha de canviar la persona per assolir la major saviesa», explicava l'astròloga.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris