algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
15°

La Beata triomfa als carrers de Palma

Gran quantitat de públic sortí ahir a lloar la memòria de sor Tomasseta

86940

Munar quedà encisada amb Elisabeth, la filla de la delegada del Govern.

J. MOREY.

Precedida de prop d'una cinquantena de comparses i envoltada per la multitud, la Beateta, Cristina Sastre, sortí ahir pels carrers de la ciutat atorgant-los, més que mai, aires de mallorquinitat.

Custodiada pels seus cavallers, fou lloada pels pagesos que en representació dels diversos pobles de l'Illa no dubtaren a retre-li els seus honors i participar del seu dia. Les autoritats tampoc no foren menys i, entre tots, amb el cant «que visca la Beata, que visca Catalina, que visca la Beata, que és santa mallorquina» la festa fou aconseguida.

Eren les 19.00 i al convent de Santa Magdalena començava la comitiva encapçalada per la policia muntada a cavall.
Els tamborers de la Beata alertaven que l'hora assenyalada era arribada i la comparsa del padrí de sor Tomasseta feia la seva sortida.
Al darrere d'ell, tot un seguit d'agrupacions de ball de bot mostraren amb elegància els ritmes falaguers dels boleros, jotes i fandangos més adients per a la jornada.

Entre cadascuna d'elles, vuit bandes de música de diferents indrets de la nostra geografia, cinc colles de xeremiers i una quinzena de carrosses que reproduïen diferents escenes quotidianes de la Mallorca pagesa d'un temps passat contribuïren a fer completa la festa.

Com a novetat respecte dels anys anteriors, s'ha de destacar que enguany els pagesets de la Beata feren el recorregut en carretons estirats per someres. En el seu dia de festa, la colcada del carro triomfal de la Beata fou l'acte principal tot i que aquests s'iniciaren a primera hora amb una missa solemne a la Seu oficiada pel bisbe Teodor Úbeda i en la qual a més de la Beata hi foren presents personalitats i autoritats.

Aquestes no tan sols no ho dubtaren a l'hora de participar en la festa, sinó que des de primera hora del matí ja la visqueren. Cas de la delegada del Govern, Catalina Cirer, que, vestida de pagesa, seguí de dalt a baix tota la colcada.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris