cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cort serà escenari de la primera diada dels Castellers de Mallorca

Dissabte dia 20 d'octubre, els Castellers de Mallorca celebrarà la seva primera diada amb dos convidats: els Al·lots de Llevant, que celebraren diumenge passat la seva Diada a Manacor, i els Xiquets del Serrallo, que vendran de Tarragona disposats a carregat un quatre de vuit, una de les metes que s'ha marcat aquesta colla amb una gran trajectòria castellera.

El programa s'iniciarà a les 18 hores, amb la concentració i cercavila des de la plaça d'Espanya amb grallers i gegants acompanyats de xeremiers. A partir de les 19 hores, començarà l'actuació a la plaça de Cort de les tres colles castelleres. En acabar l'actuació serà l'hora d'omplir els estómacs amb la torrada per a tots. A les 22 hores, es farà una ballada popular.

Els xiquets de Mallorca estan dins la tercera temporada castellera. Varen néixer com una qüestió de família dins una colla de matrimonis mixts entre catalans i mallorquins. Maria Barceló, ànima del grup, va assegurar que la colla està molt contenta amb la idea de tenir la primera diada castellera i va voler remarcar l'interès dels Xiquets del Serrallo per venir i fer una gran actuació: «Vendran devers cent-cinquanta persones amb el vaixell i no precisament a passar un cap de setmana familiar, sinó a fer feina, a aconseguir la seva meta. És una actitud de alabar», assegurà Barceló.

La diada, organitzada pels Castellers de Mallorca, compta amb al patrocini del Consell Insular, de l'Ajuntament de Palma i de la Casa Catalana i amb la col·laboració de Darbus, Gráficas Madrid, TeleNova, Obra Cultural Balear i Diari de Balears. Malgrat això, els Castellers hauran de fer front a importants despeses, que finançaran amb les actuacions que han fet a diferents fires i festes dels pobles de Mallorca que, de cada vegada, s'interessen més per la tasca que duen a terme les dues colles de Mallorca que mantenen entre elles un gran companyerisme i cordialitat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris