cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• Art

De Sant Petesburg a Roma El Museu Quirinal de Roma mostrarà un centenar d'obres mestres de pintors dels segles XIX i XX pertanyents al Museu de l'Ermitage, de San Petesburg, una de les exposicions més esperades d'enguany que s'inaugurarà a mitjans de desembre. Picasso, Matisse, Gaughin, Cezanne, Monet, Degas i Renoir són alguns dels artistes les obres dels quals s'exposaran a la capital italiana fins al juny del 2000, en una mostra que és fruit de la col·laboració entre el Museu de l'Ermitage, l'Agència Romana per la Celebració del Jubileu i l'editorial Mondadori. L'exposició, que ha estat assegurada en més de cent milions de dòlars, té com a eix central el moviment impressionista, però no comptarà amb cap pintura de Van Gogh, ja que els responsables de l'Ermitage no n'han permès la sortida. Les obres van ser adquirides a finals del segle passat i les primeres dècades del XX per dos empresaris de la indústria tèxtil russa, Serguei Schuein i Ivan Morozov. EFE.

• Llengua

Gramàtica col·lectiva de l'espanyol Més de setanta especialistes, dirigits pels catedràtics Ignacio Bosque i Violeta demonte, han elaborat la Gramàtica Descriptiva de la Llengua Espanyola, la primera obra col·lectiva que sobre aquesta matèria es publica a Espanya i la més completa editada fins al moment sobre la sintaxi i la morfologia del castellà. La gramàtica, que acaba de publicar Espasa Calpe a la col·lecció Nebrija y Bello, té 5.350 pàgines i està destinada a professors, estudiants i investigadors. També, segons indicà Ignacio Bosque, a qualsevol que vulgui «reflexionar sobre el significat de les paraules i la manera de combinar-les». EFE.

• Literatura

Lectures Poètiques El poeta José Maria Àlvarez obrirà demà al Centre de Cultura de Sa Nostra una nova edició de les Lectures Poètiques de la Col·lecció Poesia de Paper. L'autor, dedicat a la poesia i la narrativa i amb obra traduïda a més de vint idiomes, ha estat premiat amb alguns dels guardons més prestigiosos de l'Estat, com el finalista de Planeta o La Sonrisa Vertical. La seva trajectòria poètica, desenvolupada al llarg de 35 anys, és palesa en el llibre Museo de cera, en el qual s'integren títols com La edad de oro, Nocturnos, Tosigo ardento, El escudo de Aquiles i La serpiente de bronce. Ha obtingut el premi Loewe pel seu darrer llibre, La lágrima de Abad. La seva lectura poètica tindrà lloc a les vuit del vespre. DdB.

• Exposicions

Jaume March pintures La regidora de Relacions Ciutadanes Maria José Frau inaugurà ahir al vespre una nova mostra als Rentadors del Jonquet. L'exposició aplega l'obra més recent de Jaume March, un conjunt de pintures realitzades en el decurs d'aquest mateix any. L'artista, Jaume March Mas, va néixer a Palma l'any 1975, i cursà estudis de pintura i dibuix a l'escola d'art de Pascual de Cabo. Ha realitzat exposicions individuals a Palma, Maria de la Salut, Pollença i sa Pobla, així com exposicions col·lectiva a Ses Voltes, casal de Joves, Casal Balaguer i la Galeria Belártico de Palma, entre d'altres. DdB.

Guillem Colom El Museu Balear de Ciències Naturals de Sóller inaugurà ahir l'exposició «Guillem Colom, natura i ciència», impulsada en el marc de les activitats commemoratives del centenari del naixement d'aquest científic. La mostra vol contribuir al coneixement de la vida del científic solleric.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris