algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
18°

Breus

• RECONEIXEMENTS

Joan Salvat i Pere Vicens El Govern central concedí ahir la Gran Creu de l'Ordre Civil d'Alfons X el Savi als editors catalans Joan Salvat Dalmau i Pere Vicens Rahola, en atenció als mèrits i circumstàncies d'ambdós. Salvat Dalmau (Bacelona, 1931) va ser administrador general de l'Editorial Salvat, grup editorial líder del sector en els anys 70 i 80, pionera a Espanya de l'elaboració de grans enciclopèdies i que inrtroduí la venda per fascicles. Pere Vicens és director de l'Editorial Vicens-Vives des de la seva fundació, el 1961; de Gràfiques Instar i president de l'Institut Cartogràfico Llatí. En el decurs d'una llarga vida professional ha ocupat alts càrrecs en organismes nacionals i internacionals. DdB.

Camilo José Cela El ministre d'Educació i Cultura, Mariano Rajoy, remarcà ahir la figura de Camilo José Cela com a part «insubstituïble» del «patrimoni cultural d'Espanya», durant l'homenatge que dedicà a l'escriptor la comunitat acadèmica internacional en el primer acte de la Universitat Camilo José Cela, celebrat a l'auditori Nacional de Madrid. «Cela ha escrit moltes planes inoblidables de la literatura del segle XX», digué. Rajoy afirmà també que «no es pot passar per alt el paper de Cela en aquests últims cinquanta anys», i recordà la revista «Papeles de Son Armadans», editada a Mallorca, com a «plataforma integradora de la cultura espanyola de l'època». Cela, per la seva banda, respongué afirmant que «el meu únic mèrit ha estat la vocació d'escriure», que «m'emociona que algunes ànimes generoses se'n recordin de mi» i que «mai no vaig pensar que viuria l'honor de rebre un homenatge de totes les universitats que m'han investit doctor honoris causa». DdB.

• TRADUCCIONS

CEDRO El president del Centre Espanyol de Drets Reprogràfics (CEDRO), Juan Mollà, manifestà en les VII jornades de Traducció Literària la importància que han suposat per a la defensa dels drets de propietat intel·lectual del traductor, el seu reconeixement com a autor. CEDRO ha intensificat els esforços per aconseguir que aquest dret sigui respectat.EPR.

• ART

Lola García La pintora Lola García inaugura avui una exposició a la plaça d'Espanya de Llucmajor, que romandrà oberta fins dilluns que ve. La crítica ha destacat en la seva obra les esplèndides figures humanes amb forts efectes lumínics. La pintora es recrea en l'ús del color viu, ple de llum, en la captació dels trets, en la lluentor de la pell i, sobretot, en l'expressivitat de les seves figures. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris