nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Un equip d'arqueòlegs ha localitzat els estables del faraó Ramsès II

Es tracta d'un edifici de pedra que està situat al nord d'Egipte

Un equip d'arqueòlegs egipcis i alemanys ha trobat els estables del faraó Ramsès II, a l'antiga capital Pi-Ramsès, situada prop de Charqueya (nord d'Egipte), segons anuncià ahir el Consell Superior d'Antiguitats Egípcies (CSAE).

Aquests estables, que podien acollir fins a 400 cavalls, són un edifici de pedra construït en una superfície d'unes dues hectàrees i dividit en diverses sales rectangulars, cada una de les quals té una immensa porta, informà Gaballah Ali, president del CSAE. Ramsès II (1301-1235 AC) regnà durant 75 anys.

Peces de bronce emprades en els carros de combat i pedres foradades que servien per fermar els cavalls, foren descobertes en el lloc. A les parets de les sales trobades hi ha inscripcions i dibuixos que permeteren als arqueòlegs de la missió determinar per què eren utilitzats els distints compartiments de l'edifici, va afegir Charqueya.

L'equip d'arqueòlegs dirigit pel professor alemany Edgar Pusch, treballa en aquest lloc des de fa uns deu dies. El descobriment dels estables va ser realitzat durant la darrera temporada d'excavacions, però només fou anunciat aquest dijous, després que el CSAE rebés un informe científic que va confirmar la seva autenticitat, precisà Mohamed Al Sahir, funcionari d'aquest organisme governamental egipci.

«La tasca de la missió és particularment difícil atès que el jaciment arqueològic en qüestió s'estèn sobre una superfície d'uns 30 quilòmetres quadrats de terres agrícoles en la regió de Qantir», precisà Saghir.

Pi-Ramsès, ciutat que fou anomenada «La casa de Ramsès, estimat d'Amon i gran per les seves victòries» fou construïda «en un lloc estratègic en la primera línia de defensa entre Egipte i Palestina per protegir la frontera oriental del pais, en particular de les invasions hitites».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris