lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Un pa amb oli de primera

Marc Joli, un jove cuiner de Koldo Royo, guanya a Itàlia el primer premi de cuina mediterrània

71370

Marc Joli, al restaurant Koldo Royo, és el millor cuiner jove de la mediterrania d'enguany.

J.Morey.

Si hi ha alguna cosa que els mallorquins enyoren quan deixen l'Illa és, sense dubte, el pa amb oli. D'altra banda, els que són de fora i no el coneixen quan tenen l'oportunitat de provar-lo asseguren que és un menjar deliciós i repeteixen. El pa amb oli, un gran invent que triomfa pertot allà on va. Si a més té un toc especial i personal d'un professional en la matèria, això ja és una garantia d'èxit. Hi ha moltes diferents maneres de preparar un pa amb oli, però l'essència sempre és la mateixa, el sabor del Mediterrani que tant ens identifica. Marc Joli Centena va fer ús de la imaginació, la tècnica, el color i l'originalitat i les posà al servei del paladar i el resultat fou tan satisfactori que aconseguí situar-se com el millor cuiner jove de la Mediterrània del 99.

El jove cuiner català, de 22 anys, treballa a Mallorca amb el restaurador Koldo Royo. Participà el passat cap de setmana en un concurs internacional de joves de la Mediterrània que se celebrà a Bari (sud d'Itàlia) i fou guardonat aquest dilluns amb el primer premi, gràcies a aquest pa amb oli «especial» i innovador. El guardó consisteix en mig milió de pessetes i un diploma i una placa que l'acredita com a millor cuiner jove del 99 del Mediterrani.

«La veritat és que estic molt satisfet pel resultat del concurs. Va ser una experiència inoblidable. En el concurs participaren 14 representants de països del Mediterrani com Croàcia, França, Grècia, Israel, Itàlia, Marroc, Palestina, Portugal, Espanya i Tunísia. Havíem d'elaborar un plat que tingués com a base l'oli d'oliva. Cada país havia de fer alguna cosa representativa de la zona i posar-hi el seu toc personal. Així, un va fer un cus-cus especial, un puré de patates amb oli d'oliva i jo em vaig decantar pel pa amb oli, perquè és molt natural i sobretot molt mediterrani», comentava Joli.

I quin és el secret d'aquest pa amb oli?. «Els ingredients són els bàsics, però després hi poses la teva tècnica; la veritat és que és un plat molt divertit, que no s'assembla a primera vista als tradicionals. Cada un dels elements estaven separats, formava part del plat un gelat d'oli, una gelatina de tomàtiga i unes llesques de pa cruixent, en forma de ventall, amb uns caragols de pernil. Però el sabor, l'essència, és la mateixa», comentava el jove cuiner.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris