nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

Maruja Torres es perfila com la guanyadora del Planeta d'enguany

L'editorial desmentí ahir la venda dels drets del fons de butxaca a Bertelsmann

89978

Zoe Valdés i el president de Planeta, José Manuel Lara, ahir durant la presentació del premi.

Amb un llistat de 15 finalistes i la incògnita de quina identitat s'amaga sota els cinc pseudònims que hi figuren, l'editorial Planeta afronta avui vespre el lliurament del Premi Planeta 1999, que, com ja és tradicional, se celebrarà amb un sopar al Saló Barcelona de l'Hotel Princesa Sofia. Tot i la discreció del jurat, que no desvetllarà el nom fins al moment del lliurament del premi, el rumor que la novel·la guanyadora és «femenina», escrita per una dona, i la possibilitat que la seva autora sigui Maruja Torres, varen sonar com una de les possibilitats méss fermes a la roda informativa oferida ahir per l'editorial, a la qual assistí el president del segell. Entre els altres noms que sonaren com a favorits figura també la novel·lista Nativel Preciado, així com l'escriptora Rosa Montero.

El veredicte del jurat, integrat en aquesta 48a edició del guardó per Alberto Blecua, Ricardo Fernández de la Reguera, José Manuel Lara Hernández, Antonio Prieto, Carlos Pujol, Martí de Riquer, Manuel Lombardero i l'escriptora cubana Zoé Valdés, no es farà públic, tanmateix, fins a la mitjanit d'avui.

En el decurs de la roda informativa oferida per Planeta, l'editor José Manuel Lara aprofità així mateix per desmentir la suposada venda del fons de la col·lecció de butxaca a la llibreria virtual Bertelsmann. Ho féu de manera taxativa, en referència a la informació apareguda ahir a dos mitjans de tirada nacional: «La notícia és totalment falsa, no estam venent cap part del nostre catàleg. Aquesta només és una filtració estúpida i maquiavèlica d'algú que vol matar processos de negociació».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris