algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

«Déu és gelòs i no pot tolerar la idolatria», diu Joan Pau II

El bisbe de Roma exhortà els catòlics a estimar a Déu sobre totes les coses

El papa Joan Pau II va dir ahir en el Vaticà que Déu és «gelós» i no pot tolerar la idolatria,respecte a la qual tan temptat està el seu poble; i per això va exhortar els catòlics a «estimar Déu sobre totes les coses».

«A l'Antic Testament, la base del manament de l'amor a Déu sobre totes les coses està en l'amor que Deú té al mateix home. Per això, Ell espera una vertadera i autèntica resposta del poble que estima amb un amor de predilecció», afirmà Juan Pau II davant uns quants milers de persones que acudiren ahir a la plaça de San Pere,en l'audiència general dels dimecres.

El pontífex hi va afegir que «és un Déu gelós que no pot tolerar la idolatria, que té el seu poble sempre molt temptat. D'aquí el manament de no tindreu altres déus davant meu». El bisbe de Roma hi va afegir que aquest precepte continua en l'ensenyança de Jesús, que el considera «el primer i més gran manament» (estimar Déu sobre totes les coses).

«Estimar Déu amb tot el cor, amb tota l'ànima i amb totes les forces significa estimar el déu que s'ha revelat en Crist», hi afegí el papa, que va assenyalar que l'Església ha expressat aquesta realitat ensenyant que la caritat és una virtut teologal; és a dir, «una virtud que es refereix directament a Déu i que permet participar del seu amor trinitari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris