algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

Mallorca retrà homenatge a Pere Quart

El Teatre Principal acollirà una sèrie d'actes i un espectacle a càrrec d'Ignasi Riera i Montse Guallar

88614

Una imatge d'«El Bestiari», de Pere Quart.

Tot aniversari s'ha de celebrar d'una manera especial, sobretot quan es tracta d'una figura molt rellevant i quan el seu record és fresc en la memòria de tots. El proper dia 29 de novembre es compleix el centenari del naixement del poeta Joan Oliver, Pere Quart. Així, doncs, tal i com ho mana l'ocasió, el Teatre Principal està engegant motors i posant fil a l'agulla per preparar un gran homenatge al poeta i artista. Durant tres dies es faran una sèrie d'activitats.

Així, el mateix dia 29 de novembre, dia de l'aniversari, el grup MAG, de Magisteri Teatre, escenificarà La Fam, de Pere Quart. Una obra que els universitaris varen preparar durant tot el curs passat i que estrenaren el mes de març. També la portaren el juliol a Barcelona, a l'Institut del Teatre. Una obra en la qual l'escriptor posava en escena la realitat d'aquell moment. Fou escrita en el 38, any en què va ser guardonat amb el premi Teatre de la comèdia.

El dia 30 de novembre arribarà des de Barcelona al Teatre Principal un espectacle sobre la poesia de Pere Quart. Un espectacle duit a terme pel seu nebot, Ignasi Riera, i per l'actriu catalana Montse Guallar. L'obra es va estrenar l'estiu passat en el Festival Grec 99.

Sobre l'escenari tres persones: Montse Guallar, Ignasi Riera i Pere Quart a través d'una pantalla amb vídeos, fragments, entrevistes. Es mostra la figura de Joan Oliver des del punt de vista d'home radical, incòmode, que va morir amb un judici militar pendent i que va estar a la presó. «Malgrat ser d'una família acomodada, va morir en una situació precària. És un espectacle trepidant. Després de l'estrena en el Festival Grec, els comentaris eren que resultava fins i tot curt. Barreja moments terribles, com la seva mort, amb moments grotescs, com quan interpretam el Bestiari».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris