muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

L'atracció del Museu és el calamar

El centre d'Història Natural de Nova York exhibeix el més gran dels mol·luscs

Podria haver arribat a Nova York en una capsa etiquetada com a «menjar de mar» però aquest no és un calamar corrent. El Museu Americà d'Història Natural va obrir aquest dimarts una exposició amb l'especimen de calamar gegant més ben conservat del món, una misteriosa criatura de les profunditats els hàbits de la qual mai no s'han observat en estat salvatge.

El mol·lusc, pescat per un mariner professional a la costa de Nova Zelanda el 1997, és un exemplar de 7'6 metres de llarg que va pesar 113 quilos. És tan llarg que el museu ha hagut de doblegar dos tentacles per tal que la criatura entri en una vitrina especialment creada per a l'exposició.

El calamar gegant, o Architeuthis kirki, és una mena de llegenda. Jules Verne va fer d'aquest animal fugisser una bèstia sanguinària a 20.000 llegües de viatge submarí. Contes fantàstics de monstres marins han estat contats per mariners des dels temps d'Homer.

Totes i cadascuna de les coses que afecten l'animaló són d'escala gegantina. És l'invertebrat més gran del món, ja que arriba a fer 21'3 metres des de la punta del cos fins a la punta dels tentacles. Els seus ulls són com a pilotes de futbol, un enorme bec, vuit braços i dos enormes tentacles, cada un d'ells equipats de dotzenes de ventoses armades amb petites dentetes.

Els calamars gegants viuen en fons de mil metres en la mar, menjant peixos i altres calamars i estan sota sospita de ser una de les espècies més intel·ligents de l'oceà. El seu enemic moral, la balena esperma, és un dels més grans mamífers del món.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris