nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

L'humà 6.000 milions ja és a la Terra

És un infant de 3'550 grams que va néixer a Sarajevo de pares musulmans

Sarajevo, considerada durant molt de temps com a sinònim de massacres i mort, va veure néixer ahir un altre símbol per a la comunitat mundial: un nadó proclamat per l'ONU l'ésser humà número 6.000 milions sobre la Terra.

El nadó, un varó de 3'550 quilos, va néixer un minut abans de la mitjanit de dilluns en la maternitat de l'hospital Kosevo, a Sarajevo, i havia de ser presentat ahir horabaixa pel secretari general de Nacions Unides, Kofi Annan, durant una cerimònia prevista per aquesta ocasió.

L'ONU havia decidit que el primer infant nascut dimarts a Sarajevo seria proclamat l'ésser humà número 6.000 miliones sobre el planeta.
El nin, que encara no tenia nom, és fill de Jasminko i Fatima Mevic, dos musulmans bosnis de Visoko (a devers 30 quilòmetres al nord-oest de Sarajevo), va anunciar el cap de la maternitat, doctor Ivriz Bukvic.

Fatima, de 29 anys, va ser mare per primera vegada, va assenyalar als periodistes que l'equip metge la va deixar donar a llum tranquil·lament abans de revelar-li l'honor que la comunitat internacional es preparava a brufar al seu fill, ésser humà número 6.000 milions sobre la Terra.

«Estic molt contenta, com hi pot estar qualsevol mare», va afirmar. I Va afegir que hauria volgut que el seu marit Jasminko l'hagués acompanyada per compartir la seva alegria, però el pare no va ser informat immediatament del naixement del seu fill, ja que no tenen telèfon. Bòsnia-Herzegovina representa una pàgina especiaa de la història de l'ONU, com va recordar dilluns Kofi Annan.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris