nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• PUBLICACIONS

Llibres universitaris a Bol.com Les publicacions de les universitats espanyoles es podran adquirir a través de la llibreria virtual Bol.com, que han posat en marxa Bertelsmann i Planeta, segons un conveni que negocia amb aquestes companyies l'Associació d'Editorials Universitàries Espanyoles. L'Associació, que ja ha posat en funcionament una plana Web, acaba d'editar «El primer catàleg temàtic d'Història», que agrupa la informació d'uns milers de títols d'aquesta matèria editats per 44 universitats espanyoles. Aquest catàleg serà seguit per altres dedicats a temes com medicina o filosofia. Amb l'edició d'aquests catàlegs monogràfics i l'entrada a la llibreria virtual Bol.com podran sortir de l'oblid i estar a disposició de tothom els estudis, actes de congressos o tesis doctorals que de vegades romanen «amagats». Bol.com incorporarà pròximament llibres publicats en euskera, català i gallec.EFE.

• LITERATURA

Sessió magistral del modernisme El poeta Juan Ramon Jiménez s'exilià d'Espanya al 1936, i després de viure a diversos països d'Amèrica, s'instal·là a Puerto Rico, on, per primera vegada, impartí un seminari a la universitat sobre el Modernisme, que ara l'editorial Visor ha recollit en el llibre El modernismo, apuntes del curso 1953. El llibre, coeditat per la Comunitat de Madrid i coordinat pel poeta i catedràtic de literatura Jorge Urrutia, aplega els apunts de diversos alumnes i de la pròpia esposa de qui fos premi Nòbel de Literatura l'any 1956, Zenobia Camprubí, del seminari impartit pel poeta després de recuperar"se d'una profunda depressió.EFE.

Internet i el mercat editorial Els efectes d'internet sobre el mercat editorial serà un dels principals temes que s'analitzaran a la 51a edició de la Fira del Llibre de Francfort, que s'inaugurà ahir a Hongria. L'important esdeveniment cultural reuneix un total de 6.643 editorials de 113 països, que presentaran prop de 380.000 títols, 90.000 d'ells novetats. Alhora, emperò, es presenta també un ampli ventall de publicacions electròniques: prop d'una quarta part dels exhibidors de la fira ofereixen publicacions d'aquesta índole, ja que els responsables de la Fira són conscients de la importància que jugarà en el futur Internet com la més important botiga de llibres «online».EPR.

• EXPOSICIONS

La biblioteca de Velázquez La Conselleria de Cultura de la Junta d'Andalusia inaugurarà dijous a Sevilla l'exposició «De pintura y las letras: la biblioteca de Velázquez», una mostra amb més de cent llibres de l'època del pintor que podrà ser visitada pel públic a la Casa de Murillo fins al proper 14 de novembre. La mostra, inclosa entre les activitats de commemoració del IV Centenari del naixement del pintor, pren com a base la relació d'obres que varen ser propietat del sevillà, segons es registra al seu testament, i que representen el rerefons literari del qual es nodreix la seva obra.EFE.

La Sevilla almohade El ministre marroquí de Cultura, Mohamed Achari, inaugurà a la sala Baba Ruah de Rabat una exposició sobre «La Sevilla almohade», que permet conèixer l'arquitectura i els modes de vida de la Sevilla islàmica al període comprès entre 1147 i 1248. L'exposició s'emmarca en un procés cooperatiu entre la Junta d'Andalusia i Marroc, i l'objectiu, segons declarà el president de la Fundació de les tres Cultures de la Mediterrània, Joaquin Rivas, «és la globalització d'aquesta cooperació perquè abasti tots els sectors».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris