muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

El conjunt de l'obra de Joan Miró es presenta reunida a Son Boter

Jacques Dupin presentà a la Fundació el primer tom del catàleg raonat

89610

Jacques Dupin inaugurà l'exposició de pintures de Miró.

De la mà del principal biògraf de Joan Miró, el francès Jacques Dupin, la Fundació Pilar i Joan Miró a Palma acollí ahir la presentació del primer volum del catàleg raonat de l'obra del genial artista. «Joan Miró. Paintings: catalogue raisonné. Volume I: 1908"1930», inici ja fructificat d'un projecte de gran envergadura que es resoldrà en sis toms, el primer volum es presentà ahir a Son Boter després d'haver estat únicament mostrat al públic a la Galerie Lelong de París dissabte passat.

L'obra, exhaustiu inventari de la producció artística de Joan Miró, constitueix ja en el seu primer tom un utílissim referent per als estudiosos de l'obra mironiana. El volum, que agrupa més de 300 reproduccions de pintures, ha estat editat per Daniel Lelong i per Successió Miró, i realitzat per Jacques Dupin amb la col·laboració d'Ariane Lelong-Mainaud i de Joan Punyet, el nét de l'artista.

La presentació del catàleg va ser l'eix del seguit d'esdeveniments amb els quals la Fundació reté homenatge a la seva patrona, Pilar Juncosa. Juntament amb la presentació del volum, el mateix Dupin acompanyà el director del centre, Aurelio Torrente, i la regidora de Cultura de Cort, Carme Feliu, en la presentació de l'exposició de 18 llenços de Miró que pertanyen a la col·lecció particular de la família, una mostra «irrepetible» que documenta la trajectòria de Miró al llarg de cinquanta anys.

Un altre acte destacat del dia va ser l'entrega dels Premis i Beques Pilar Juncosa Sotheby's, tradicionalment lliurats en el dia de l'onomàstica de la patrona, al qual assistiren no pocs dels guardonats per la seva obra i els seus projectes d'investigació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris