algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

L'alemany nacionalitzat americà Günter Blobel, Nobel de Medicina

Ha estat reconegut per descobrir els senyals intrínsecs de les proteïnes

El premi Nobel de Medicina 1999 fou atribuït ahir a l'investigador en biologia cel·lular i molecular nord-americà, encara que nascut a Alemanya, Günter Blobel, segons va anunciar a Estocolm l'Acadèmia Sueca. El premi li va ser atorgat pel descobriment de proteïnes que tenen senyals intrínsiques que governen el seu transport i localització en la cèl·lula.

Günter Blobel, de 63 anys, és el darrer d'una llarga llista d'europeus premiats que feren la seva carrera a Estats Units i es nacionalitzà nord-americà. Blobel va néixer el 1936 a Waltersdorf, en la Silèsia alemanya. Realitzà els seus estudis de medicina a la Universitat de Tubinga (oest d'Alemanya), i després es va traslladar a la Universitat de Wisconsin a Madison, on va fer un doctorat en oncologia.

Enguany Günter Blobel ha merescut aquest important guardó pel coneixement dels senyals de les proteïnes. Aquest treball científic de Blobel permetrà ajudar a conèixer i preveure els mecanismes de malalties genètiques com l'excés de colesterol en la sang, el desenvolupament prematur de càlculs renals, o la fibrosi cística, segons Ingacio Sandoval, expert del Centre de Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Madrid i una de les principals autoritats espanyoles en la matèria. L'expert va afegir que el treball de Blobel podria tenir la seva aplicació, en el futur, com a base per corregir els gens malaurats que produeixen determinades malalties. No obstant això, aquest expert adverteix que per ara no es poden deduir aplicacions mèdiques immediates d'aquest treball, més enllà de conèixer l'origen d'algunes malalties.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris