algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La veu menorquina que estrenà el Liceu

El baríton Lluís Sintes interpretà el rol de Ping a l'òpera «Turandot» el dia de la inauguració del teatre

89264

El baríton Lluís Sintes conserva un magnífic record del dia de l'estrena.

Tornar a casa després de cinc anys és sempre una gran alegria, una gran satisfacció. I quan a un l'espera moltíssima gent, quan totes les mirades van cap a una mateixa direcció es tradueix a més en una gran il·lusió, nervis i tot un seguit de sentiments que es canalitzen a través de la veu. El passat dijous dia 7 d'octubre es vivia una fita històrica. El Teatre del Liceu de Barcelona tornava a obrir les portes amb una grandiosa òpera de Puccini, una obra mítica, misteriosa i sensual: Turandot. Una veu menorquina deixava el pavelló ben alt. El baríton menorquí, Lluís Sintes, interpretà, el dia de la inauguració del Teatre el rol de Ping i guarda d'aquest moment un excel·lent record.

«El dia 7 d'octubre va ser un dia d'aquells que difícilment s'oblida a la vida, no només en l'aspecte musical sinó també en l'humà. Era un acte social extraordinari. Tot Europa estava mirant cap a Barcelona. Era un dia tan i tan esperat. Va ser molt emocionant. Per a mi era com tornar a casa. Hi havia una gran expectació, moltes personalitats, i poder actuar-hi no només en la primera obra sinó el mateix dia de la inauguració va ser molt afalagador», deia Lluís Sintes.

El baríton menorquí ja coneixia l'escenari del Liceu abans de cremar-se. «A l'any 90 vaig arribar a Barcelona i em vaig presentar al concurs Eugenio Marco. Vaig cantar a diversos llocs com a Sabadell, Madrid i després al Liceu en el 92. Poder arribar-hi ja va ser molt important, és sense dubte el més gran. Sempre en donaren papers de gran envergadura. Quan el Liceu es va cremar vaig tornar cap a Menorca ja que hi havia crisis econòmica. Després vaig anar fent altres cosetes en diversos escenaris. Quan el dia de la inauguració vaig tornar a trepitjar l'escenari del Liceu vaig sentir una emoció molt gran i mirant el públic vaig tenir la sensació d'estar en el mateix lloc. Dins el cor i el cap penses que aquests cinc anys mai no han existit», explicava Lluís Síntes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris