nubes dispersas
  • Màx: 12°
  • Mín: 10°
11°

El Tibet podria ser el bressol de la humanitat segons els darrers estudis

Les restes arqueològiques mostren l'antiguitat d'aquesta regió

Els descobriments històrics i arqueològics realitzats en el Tibet suggereixen que aquesta regió dels Himàlaies podria haver estat un dels bressols de la humanitat.

Així ho han vingut anunciant els científics xinesos, arran de les darreres troballes i estudis en aquest matèria.
«Les relíquies culturals exhibides en el recent obert Museu de Lhasa demostren que el Tibet podria ser un dels llocs d'origen de l'home», explicà un especialista.

En dues excavacions arqueològiques, a Qamdu i Lhasa, capital del Tibet, els experts trobaren més de 160 relíques culturals de fins 5.000 anys d'antiguitat que revelen restes d'activitats humanes en la zona durant l'època del paleolític.

L'exhibició inclou armes i eines fabricades amb pedra i os, així com estris d'ús diari de ceràmica, i altres utensilis domèstics. Igualment, entre la gran diversitat d'objectes cercats, s'han trobat miralls de coure, puntes de fletxa i granit carbonitzat de fa cinc mil·lennis, segons els càlculs que han fet els científics.

A part, tal com comentaren els xinesos excavadors, altres descobriments i troballes fetes en diferents llocs del nord, com l'oest i centre del Tibet, indiquen que «la gent habità moltes parts de la meseta Qinghai-Tibet durant el període del paleolític».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris