nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• TRASPÀS

Mor als 83 anys Morris West L'escriptor Morris West, autor d'obres com L'advocat del diable i Les sandàlies del pescador, va morir ahir diumenge d'una aturada cardíaca en la seva residència de Sidney a l'edat de 83 anys. West va néixer a la ciutat australiana de Saint Kilda (Melbourne) el 26 d'abril de 1916 al si d'una familia catòlica d'origen irlandès. Cursà estudis a la universitat australiana de Melbourne i durant sis anys, de 1933 a 1939, exercí com a professor d'idiomes moderns i matemàtiques. En 1939 s'incorporà a l'exèrcit i quatre anys més tard ocupà el càrrec de secretari de l'exprimer ministre australià William Morris Angley. EFE.

Commoció per la mort de Cabral de Melo La mort a Rio de Janeiro de l'exdiplomàtic Joao Cabral de Melo Neto, considerat un dels majors poetes de Brasil d'aquest segle juntament amb Carlos Drummond de Andrade, commocionà ahir el món cultural brasiler. Cabral de Melo, que va ser enterrat ahir, diumenge, en un mausoleu de l'Acadèmia Brasilera de les Lletres, va morir dissabte als 79 anys d'edat per causes que encara no han estat divulgades pels seus familiars. Mitjans periodístics locals asseguren ahir que l'autor de Muerte y vida severina, La educación por la piedra, El perro sin plumas i altres 17 obres traduïdes a sis idiomes morí quan resava juntament amb la seva dona, la poetessa Marly de Oliveira. Aquest fet ha cridat l'atenció dels qui el coneixen, ja que durant tota la seva vida proclamà amb orgull el seu ateisme i la seva inquebrantable comunió amb allò que és concret i racional.EFE.

• PUBLICACIONS

«Lo mejor de Hermano Lobo» Lo mejor de Hermano Lobo, volum en el qual l'editorial Temas De Hoy reuneix una selecció dels millors treballs publicats en aquesta desapareguda revista d'humor, serà a les llibreries a partir del pròxim mes de novembre. Els treballs de Chumy Chumez, Forges, Gila, Sumers, Ops (El Roto), Perich, Manuel Vicent, Francisco Umbral, Manuel Vázquez Montalbán i José Luis Coll, entre d'altres, estaran inclosos en aquesta antologia dels treballs publicats per la revista Hermano Lobo. Aquesta publicació va aparèixer el 1972 i desaparegué el 1976. Va renovar l'humor a Espanya a través de la crítica social del seu temps i la satirització del poder, les persones i la cultura de la seva època. E.P.

Una revista fundada per Franco L'arxiu municipal de Melilla ha adquirit en una subhasta gran part de la col·lecció de la revista Àfrica que, dedicada a les tropes colonials, va aparèixer a Ceuta a mitjans dels anys vint i va tenir com a un dels seus fundadors i directors Francisco Franco. La revista, de caràcter mensual, es va prolongar en diferents etapes fins al 1976 i hi varen col·laborar interventors militars, delegats d'Afers Indígenes o delegats d'Educació. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris