muy nuboso
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

L'Ajuntament de Palma celebra amb rutes culturals el seu 750è aniversari

Es commemorarà aquest curs entorn dels edificis més emblemàtics de la ciutat

67244

El renovat Museu d'Història de la Ciutat, al castell de Bellver.

L'Ajuntament de Palma celebrarà al llarg d'aquest curs acadèmic el 750è aniversari de la creació del govern de la ciutat. Ho farà amb un seguit de rutes culturals, que abraçaran els edificis més emblemàtics de la ciutat, entorn dels quals es desenvoluparan les activitats amb què Cort vol engrescar petits i grans en aquesta commemoració.

La celebració, organitzada des de la Regidoria de Cultura i la Regidoria d'Educació, es desenvoluparà entorn de l'edifici de Cort, l'arxiu de can Bordils i el castell de Bellver, centres d'una programació que aprofitarà activitats ja existents en la dinamització cultural de Palma amb altres dissenyades per a l'ocasió. És el cas, per exemple, de les visites guiades a Cort, que al llarg del període de curs escolar s'adequaran a la temàtica de l'aniversari.

La commemoració començarà al novembre amb la celebració d'un cicle de conferències a can Bordils, sobre la temàtica específica de l'aniversari. Seguiran, als mesos de novembre i desembre, visites guiades a l'arxiu de can Bordils, per a grups escolars i col·lectius de gent gran, i entre febrer i març al castell de Bellver, que aprofitarà així mateix per dinamitzar la nova estructura i muntatge del Museu de la Ciutat, acabat de remodelar.

L'any de celebració es tancarà, segons informaren fonts de la Regidoria de Cultura, amb una exposició a can Bordils, que estarà composta dels elements més emblemàtics que documenten aquests 750 anys d'història. Armes, quadres i altres objectes es combinaran amb documents arxivístics recollits del fons de l'arxiu per donar testimoni de més de set segles d'història.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris