nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Cos i ment en harmonia amb el ioga

A final de mes comença per primera vegada a les Balears un curs de formació per a professors

És conegut que el ioga, com a conjunt de tècniques psicofísiques mil·lenàries que contribueixen a una vida plena de salutd i harmonia, té cada cop una major incidència en la societat i que compta amb el temps amb més adeptes que s'ho prenen com una forma de vida. També és cert que en els darrers anys s'han intentat divulgar els seus beneficis així com la voluntat d'homologar aquesta tècnica d'acord amb la Unió Europea. Per això, cal recordar l'aprovació per part del Ministeri de Governació de la constitució fa 23 anys de AEPY, l'Associació Espanyola de Practicants de Ioga.

Però ara s'avança una passa més en aquest procés de regulació fins al punt de promoure per primera vegada a les Balears, la formació dels futurs professors de ioga, perquè sigui el més completa possible, atesa la transcendència de la seva tasca. Així ho manifestaren si més no, Marisol Melián Amate i Francisco Argente Sánchez, dos dels catorze formadors de Professors de ioga de la AEPY, ambdós amb més de deu anys d'experiència en l'ensenyança del ioga.

Els dos professionals, que imparteixen classes en el Centre de Ioga Anahata des de l'any 1985, quan es fundà, asseguren que és important que aquells que ensenyen la tècniques del ioga tenguin una gran preparació «perquè hi ha hagut més d'un cas en què un alumne amb una lumbàlgia aguda vol precticar ioga i el suposat professor "que té un diploma d'un seminari de cap de setmana" li fa fer coses que en lloc d'afavorir la seva dolència el perjudica. Això és en darrer terme el que hem d'evitar a tota costa, "continuaren", i més ara quan el ioga s'ha estès tant ja sigui com a teràpia de relaxació o bé curativa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris