muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• Literatura

Premi Prudenci Bertrana El valencià Martí Domínguez Romero i Xavier Ferré Trill, de Reus, han estat els respectius guanyadors dels premis Prudenci Bertrana, de novel·la, i Carles Riba, d'assaig, en l'edició d'enguany dels premis literaris de Girona, que se celebrà la passada nit de divendres. La cerimònia va tenir lloc al bar Platea de Girona. El premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb cinc milions de pessetes i la publicació de l'obra a Edicions 62, s'ha tornat a concedir a obres inèdites per tercer any, i ha rebut un total de 24 originals. La modalitat a la qual han concorregut més originals, com és habitual, ha estat el premi Miquel de Palol, de poesia, amb 63 treballs presentats. Dotat amb 400.000 pessetes, el premi en aquesta modalitat ha quedat desert. EFE.

Manuel Vicent L'escriptor valencià Manuel Vicent presentà ahir la seva novel·la Son de mar, guanyadora del premi Alfaguara 1999, introduïda per la lingüista Irene Pérez Guerra, i l'actriu Eva Taveras, que en llegí fragments, al Centre de Cultura d'Espanya a Santo Domingo. Segons el jurat del premi, es tracta d'«una història contemporània d'amor emmarcada al món sensual i màgic de la Mediterrània. Amb una prosa nítida i rica en imatges, Manuel Vicent conta l'aventura d'una parella el destí de la qual és sotmès a la seva pròpia passió i a l'influx dels mites clàssics, que es mantenen vius en la seva fantasia».

• Art

Cercle Artístic de Ciutadella Josep Massot i Muntaner, el darrer doctor honoris causa que ha investit la Universitat de les Illes Balears, va inaugurar el passat divendres al vespre el curs acadèmic del Cercle Artístic de Ciutadella. La seva dissertació, absolutament erudita i amena, va girar entorn del contingut menorquí de l'obra del Cançoner Popular de Catalunya, el fons documental del qual roman dipositat a l'arxiu del monestir de Montserrat. La lliçó de Massot i Muntaner va reconstruir els eixos bàsics que conformen l'origen de la recopilació de les cançons menorquines: la recollida que en féu Marià Aguiló i les missions de Baltasar Semper i Andreu Ferrer Ginard els anys 1927 i 1932. DdB.

• Publicacions

Estudi sobre topografies mèdiques L'Institut Menoquí d'Estudis (IME) acaba de treure a la llum el llibre d'actes del primer encontre de Medicina i Societat, celebrat al Llatzeret de Maó (1995). Apareix sota el títol «Clima, microbis i desigualtat social: de les topografies mèdiques als diagnòstics de salut». S'hi recullen, en les seves pàgines, interessants ponències d'història de la medicina per autors tan estimables com Josep Bernabeu, Josep Miquel Vidal o el catedràtic mallorquí Francesc Bujosa. DdB.

• Exposicions

Cartells de Saura La Fundació «Antonio Pérez» de Cuenca inaugurà ahir a la sala d'exposicions de l'antic convent de les Carmelites de la capital conquenca l'exposició «Saura en els seus cartells», composta per 87 obres de diversos temes que realitzà el pintor Antonio Saura al llarg de la seva vida. La mostra conté cartells que confeccionà Saura per anunciar les seves pròpies exposicions o diversos esdeveniments culturals i esportius,i que són en conjunt un excel·lent exemple de la creativitat del pintor fincat a Cuenca, on morí l'any passat. Els cartells han estat recopilats pel propi Antonio Pérez, encara que també se n'han rebut d'altres països. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris