lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

La cantant Negra Graciana diu que «mai no deixaré Mèxic per la fama»

L'artista del jarocho de Veracruz oferí un concert a la Fundació La Caixa

Graciana Silva Garcia, més coneguda com la «Negra Graciana», no deixarà mai Mèxic per la fama; tot i que assegurà que li agrada molt sortir «i veure nous i bonics llocs». Així ho declarà la cantant de Jarocho uns minuts abans del concert que ahir oferí en la Fundació La Caixa.

Graciana expressà la seva satisfacció de tocar davant el públic mallorquí, perquè «parlam el mateix idioma i poden entendre els sons».

El Jarocho, segons explicà, és la música que s'escolta al voltant de la terra on va nèixer Graciana, Veracruz, i consisteix a posar ritme als «sons»; diferents versos "d'amor bàsicament" a toc de guitarra jarana i, per descomptat, de l'arpa, que va aprendre a tocar només en tres dissabtes a l'edat de deu anys. I és que segons assegurà, per interpretar el jarocho «només has d'estimar l'instrument»; si no t'agrada de veritat no el tocaràs».

Graciana començà a tocar introduïda pel seu pare, que després li recomanà que aprengués a cantar. Ara assegura que, a més de tocar, també gaudeix quan escolta aquest gènere a través d'un altre músic. El gènere jarocho és fruit d'un mestissatge entre Espanya, Àfrica i el Nou Món, i es diferencia de la música del Mariachi pel fet que aquesta és pròpia de Mèxic i s'hi toca amb exclusivitat.

Graciana interpretà ahir temes del primer disc i part del repertori del segon àlbum, Graciana en directo des del Teatre de La Ville, enregistrat íntegrament des de París. A dalt l'escenari, la cantant compta amb Pino Silva Garcia (jarana), i Zeferino Romero a la guitarra requito (de quatre cordes). D'aquí, Graciana se'n va a Barcelona, on també té previst oferir un concert d'arpa.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris