muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

Música i solidaritat a Bellver per salvar la Seu

Avui vespre tindrà lloc el concert «Anima Mundi», iniciativa de l'associació Proyecto XXI

100268

Patrocinadors, la responsable de Proyecto XXI, Bauzà i Fabi durant la presentació.

J.R.

«No plourà. Els mallorquins ho tenim bé amb tothom, fins i tot amb el d'allà dalt». Aquesta frase, pronunciada per un dels assistents a la roda de premsa de presentació del concert Catedrals per al Mil·leni, que tindrà lloc aquesta nit al Castell de Bellver resumeix la por que tenen organitzadors i patrocinadors que l'esdeveniment musical es pugui desbaratar després de tota la il·lusió que hi ha posat, tant des de l'associació Proyecto XXI, com el Capítol Catedralici o l'Ajuntament de Palma.

Precisament, Proyecto XXI, organització sense ànim de lucre, va creure que, entrant en el nou Mil·lenni, era hora de pensar no només en el futur, sinó en el passat i es va posar mans a l'obra fent un estudi on es feia palesa la deixadesa i la indiferència de la societat envers de les catedrals.

En el concert d'aquesta vetllada, on es presentarà l'obra Anima Mundi, del mestre Claudio Fabi, els convidats no hauran de pagar entrada, sinó que se'ls demanarà un donatiu que anirà íntegrament a finançar les obres de restauració de la Catedral, un dels temples espanyols més afectats pel mal de pedra. Les hostesses que Proyecto XXI tindrà al recinte de Bellver també posaran a la venda uns compactes amb l'obra de Fabi que els convidats podran adquirir. La recaptació també anirà íntegrament per a les obres de la malmesa Seu. Carmen Fernández, presidenta de Proyecto XXI va comentar que l'esdeveniment ha fet moure cases comercials mallorquines que ja han fet el seu donatiu.

El regidor de Relacions Institucionals, Joan Bauzà, va fer una crida a tots els ciutadans perquè no deixin perdre una oportunitat com aquesta, en què s'uneixen la bona música i una bona causa.

Dia 1 d'octubre va tenir lloc el primer dels concerts de Proyecto XXI que es va desenvolupar a la catedral de Segòvia. Fins dia 15 de desembre, Claudio Fabi i els organitzadors aniran visitant fins un total de vint temples, autèntics símbols de les ciutats que un dia patiren per alçar-los i que avui veuen impàvides el seu abandonament.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris