muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

La Fundació Miró retrà homenatge a Pilar Juncosa amb una exposició de l'artista

L'espai exhibirà a partir de dimarts una part de la col·lecció privada de la família

77448

Carme Feliu, Aurelio Torrente i el nét de l'artista visitant l'exposició.

P. Bota.

El director de la Fundació Miró de Palma, Aurelio Torrente, la regidora de Cultura de Cort Carme Feliu i Emilio Fernández Miró, nét de l'artista, presentaren ahir la programació dels actes amb els quals el centre homenatjarà l'esposa del pintor, Pilar Juncosa, amb motiu de la seva onomàstica. El plat fort del proper dimarts dia 12, festivitat del Pilar, serà la inauguració de l'exposició organitzada per a l'ocasió, en la qual es reuneixen divuit llenços de Miró que pertanyen a la col·lecció privada de la família, procedents del fons de la Fundació a Barcelona i de les col·leccions particulars dels hereus del pintor.

La mostra, ja instal·lada a l'Espai Estrella de la Fundació, reunirà peces molt rellevants dels diferents períodes creatius de Joan Miró, des del 1924 fins al 1974. Entre elles destaca pel seu especial valor L'ampolla de vi, realitzada per l'artista per dedicar als seus pares, que la mateixa Pilar Juncosa guardà amb especial estimació i transmeté a la renéta poc després d'haver nascut.

Els actes d'homenatge a Pilar Juncosa es completaran amb la presentació, el mateix dia 12 a la una del migdia, del primer volum del catàleg raonat de l'obra de Miró, fruit del projecte iniciat per Jacques Dupin l'any 1961 en què col·laborà el propi artista i, més tard, la Successió Miró. L'edició, que consta de sis volums que apareixeran en intervals anuals, inclou totes les pintures de l'artista, incorporant també tres sèries de pintures sobre paper. Als volums, que seran publicats en anglès, les peces aniran acompanyades de la seva fitxa, indicant la col·lecció, procedència, exposicions i els llibres més importants on han estat reproduïdes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris