algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

«Una mirada al món», descobrir l'abisme que separa els països del Sud i del Nord

El Centre de cultura Sa Nostra acull una exposició del Fons Mallorquí de Solidaritat

Un gran abisme separa els països del nord dels països del sud. Hi ha una gran diferència pel que fa a la distribució de la renda, aspectes econòmics, alimentació, sanitat, habitatge. Hi ha una violació dels drets humans, una discriminació en educació, també en cultura i una llarga llista més. Aquesta és una realitat que existeix en el nostre planeta i que amb «una mirada al món» es pot descobrir. Això és el que pretén l'exposició que avui i fins al proper dia 30 d'octubre serà al pati d'entrada del centre de cultura de Sa Nostra organitzada pel fons mallorquí de solidaritat des del centre de formació per la cooperació.

«Una mirada al món» és el títol d'aquesta mostra que consta de 15 plafons informatius i il·lustratius que mostren aspectes del desequilibri existent entre el Nord i el Sud. A través de dibuixos, gràfics i textos es pot fer un recorregut per l'exposició i alhora prendre consciència d'aquesta dura realitat.

Així mateix, s'ha editat una guia de l'exhibició en la qual es reprodueixen els mateixos plafons perquè el públic no només pugui contemplar la mostra i portar-se'l a casa. Prendre consciència de la greu situació. És un crida a la dignitat humana des del fons mallorquí de solidaritat.

«Aquesta és l'expressió d'una feina feta pel centre de formació. Volem agrair a Sa Nostra que ens ha brindat l'oportunitat de poder utilitzar aquest espai. La intenció és que l'exposició sigui itinerant, que circuli per tots els pobles i que arribi a instituts, escoles, per a tots el que vulguin apropar-se per tal de donar a conèixer aquestes situacions. A través d'ella volem crear un interès vers la cooperació amb els països del Tercer Món, amb els qui pateixen, i poder fer front a aquestes situacions d'injustícia. Un dels nostres principals objectius és dur endavant una tasca de sensibilització». Així parlà Mateu Morro, president del Fons Mallorquí de Solidaritat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris