nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:

Breus

• EXPOSICIONS

Obra gràfica de Gunter Grass El Cercle de Belles Arts de Madrid inaugurà ahir una exposició d'obra gràfica del Premi Nobel de Literatura 1999, l'escriptor alemany Günter Grass. La mostra exhibeix per primera vegada a Espanya més de 60 obres, entre gravats, aquarel·les i dibuixos en blanc i negre a plomí. Alguns dels treballs exposats, que es podran veure al Cercle fins al dia 1 de novembre, van ser realitzats per l'autor per il·lustrar el seu llibre El rodaballo. També s'hi troben les recents aquarel·les que formen part del darrer llibre de l'autor, Mi siglo. L'exposició serà visitada per l'autor el proper dia 23, quan Grass presenti a Madrid la traducció del seu darrer llibre. Un dia abans, l'escriptor haurà acudit a Oviedo per recollir el premi Príncep d'Astúries de Literatura, que li fou concedit el passat dia 2 de juny.EFE.

Louis Corinth Per primera vegada a Espanya, la Fundació March de Madrid ofereix uan exposició antològica de l'artista alemany Louis Corinth, considerat com un dels més destacats pintors figuratius de principis del segle XX. La mostra, que romandrà oberta fins al 19 de desembre, està formada per 41 olis, realitzats per l'artista al llarg de 42 anys, de 1883 a 1925, anys de la seva mort. L'exposició ha estat organitzada conjuntament per la Fundació Juan March i el Museu Von der Heydt, de Wuppertal, que ha prestat la meitat de les obres exposades, mentre que la resta procedeix de museus i galeries europees. Fortament influït per la pintura flamenca del segle XVII i pels impressionistes francesos coetanis, Corith no va adherir-se mai a cap dels corrents avantguardistes del seu temps.EPR.

• PATRIMONI

Un papir inèdit amb textos bíblics El professor Juan Chapa, de la Facultat de Teologia de la Universitat de Navarra, ha publicat a Anglaterra restes d'un còdex de l'Apocalipsi que, per la seva prompta data (segles III o IV) i la seva extensió, pot considerar-se de gran importància per l'estudi del darrer llibre del Nou Testament. Tot i que en estat fragmentari, com sol passar amb aquest tipus de textos, el papir conté algunes seccions de l'Apocalipsi que fins ara sols estaven testimoniades en manuscrits posteriors. Els manuscrits conservats en papir constitueixen la categoria més valuosa per tractar de determinar el text original, i són els testimonis més apreciats pels experts en textos bíblics. El còdex pertany a la col·lecció de papirs d'Oxirrincos que se conserva a l'Ashmolean Museum de la ciutat d'Oxford.EFE.

• INSTITUCIONS

L'amenaça de la globalització L'esposa del president dels Estats Units, Hillary Clinton, afirmà ahir que la creixent globalització que es registra al món suposa «una amenaça per la tradició i per la cultura». Clinton participà ahir a Florència en un seminari sobre «Cultura i desenvolupament sostenible» organitzat pel Ministeri italià d'Exteriors, el Banc Mundial i la UNESCO, al llarg del qual assegurà que la globalització té aspectes positius, com el fet que permet apropar-se a la gent i garantir un millor coneixement i viure millor.EFE.

• PUBLICACIONS

Augment al sector del llibre El sector del llibre a nivell nacional facturà l'any 1998 per valor de 393.013 milions de pessetes en el mercat interior, fet que suposa un increment del 0'5 per cent d'augment respecte de l'any anterior. Pel que fa a les vendes realitzades al mercat exterior, també incrementades, es van situar en 250.000 milions de pessetes.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris