nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
12°

Un científic manifesta haver trobat un nou planeta en el sistema solar

Segons l'astrònom té una mida similar o superior al de Júpiter

Un astrònom britànic afirmà ahir que ha descobert el que podria ser el desè planeta en el sistema solar, mil vegades més llunyà que Plutó i trenta mil vegades més distant del Sol que la Terra.

Segons l'astrònom John Murray, de l'«Open University» (Universitat a Distància) britànica, el planeta té una mida similar o superior a la de Júpiter i fins ara no s'havia pogut detectar a causa de la gran distància a la qual es troba.

Segons l'astrònom, el planeta podria no pertànyer per dret propi al sistema solar, sinó haver sorgit en una altre zona de l'univers i haver viatjat a la deriva per la galàxia fins a ser agafat per la gravetat del sol.

La presència del planeta, afegeix Murray, es detecta a partir de l'efecte que produeix en el comportament dels cometes que se li apropen. Murray analizà l'òrbita de tretze cometes i arribà a la conclusió que un objecte de grans dimensions desvia la seva trajectòria.

L'astrònom ha calculat que només hi ha una possibilitat entre 1.700 que aquest efecte sigui per casualitat. El científic publicarà la propera setmana un estudi a la revista mensual de la Royal Astronomical Society en la qual apunta que el suposat planeta és molt més gran que Júpiter, el de major mida dins del Sistema Solar, i gira en el sentit contrari als altres planetes, fet que dóna suport a la possibilitat que es tracti d'un objecte d'origen diferent als planetes coneguts.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris