algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• EXPOSICIONS

Pomodoro s'acomiada de la Llonja L'exposició d'escultures d'Arnaldo Pomodoro a la Llonja abandona aquests dies l'emblemàtic edifici gòtic. Tècnics del Govern balear procedien ahir al desmuntatge d'aquestes monumentals peces, que pesen tones, i a treure-les a l'exterior de la nau per iniciar el seu trasllat cap a Itàlia. Davant de la dificultat d'extracció de les obres, s'hagueren de prendre diverses mesures, com és la sortida de les obres a través dels finestrals. L'única peça que no viatjarà a Itàlia serà La colonna del viaggiatore que ha presidit aquests mesos la plaça de la Llonja, donació de l'artista a la ciutat de Palma que serà col·locada, amb molta seguretat, a l'interior del Consolat de Mar. DdB.

Art a Son Dureta El vestíbul de l'edifici principal de l'Hospital de Son Dureta acull aquests dies una nova exposició d'art. Es tracta d'una mostra de pintures de l'artista mallorquí Josep Ponseti Ferragut que s'inaugura avui a la una i mitja del migdia, i que es podrà veure fins al 24 d'aquest mes. DdB.

• LITERATURA

Relat autobiogràfic de Borges Jorge Luis Borges només va recórrer en públic la seva vida en una conferència que pronuncià als Estats Units l'any 1970, però aquesta intervenció pren ara per primera vegada forma de llibre a Un ensayo autobiográfico, una edició acompanyada de quasi tres-centes fotografies i d'un text de la seva vídua, Maria Kodama. Ella mateixa va ser l'encarregada de presentar ahir a Madrid aquesta edició de Galaxia Gütenberg-Círculo de Lectores, un llibre que s'afegeix als múltiples homenatges que l'autor d' El Aleph, mort l'any 1986, rep enguany en commemoració del centenari del seu naixement.EFE.

• ART

Oli de Ribera per 30.000 euros Un oli de sant Onofre, atribuït al pintor barroc José Ribera «El Españoleto», va ser subhastat ahir a Viena per tan sols 35.000 euros. La pintura, propietat fins ara d'una família vienesa, va ser adquirit per un comprador italià d'identitat no revelada. L'oli sobrepassà a la puja molt poc del preu de sortida, de poc més que 30.000 euros, considerat «summament barat» pel doctor Peter Wolf, expert en vells mestres de la casa de subhastes vienesa.EFE.

• MUSEUS

Museu d'Arts Decoratives El propietari de l'antic palau del Marquès de Salamanca, al passeig de la Castellana de Madrid, ha demanat 12.000 milions de pessetes al Ministeri d'Educació i Cultura, que desitja dedicar-lo a una nova seu del Museu Nacional d'Arts Decoratives. De moment, segons anuncià Miguel Angel Cortés, encara no hi ha acord.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris