algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
19°

Iguana Teatre interpreta les relacions humanes de Pinter a «Altres veus»

L'obra, que s'estrena avui, estarà en cartellera fins dia 24 d'octubre al Molinar

Avui, a les 22 hores, el Teatre del Mar estrena Altres Veus, un muntatge d'Harold Pinter a càrrec d'Iguana Teatre.
Segons va explicar el director Pere Fullana, «és un muntatge a partir de quatre peces curtes de Pinter. Tracten, fonamentalment, les relacions humanes vistes des de diferents punts de vista, des de l'amarg a l'humorístic, en un estil brillant i amb una visió molt lúcida del que són les relacions entre les persones».

Per a un teatre amb poca retòrica, Iguana ha comptat amb la col·laboració de l'escultor Ferran Aguiló a l'hora de fer l'escenografia i també amb la filmació del cineasta Lluís Hortas. Aquests elements seran els que acompanyaran els tres actors a damunt l'escenari: Caterina Alorda, Luca Bonadei i Carles Molinet.

Iguana ha volgut apropar l'obra a la societat mediterrània i, per això, no ha dubtat a triar les històries més universals de Pinter, un autor que, malgrat haver triomfat en les dècades dels 60 i del 70, s'ha convertit en un dels referents del teatre dels 90.

Les quatre històries que es podran palpar a Altres veus, tenen un fil conductor, però no és l'habitual, ja que estan enllaçades a nivell intern per un segon nivell d'interpretació, segons va comentar el director. El soterrani, la primera d'elles, és la relació de tres personatges amb un conflicte de convivència contat en clau de somni o recordat en els moments que va des la vigília al somni. Nit entra dins el món amarg de la relació de parella, «encara que també és poètic. El públic no rebrà l'amargor, sinó la netedat emotiva dels protagonistes d'aquesta segona història», va dir Fullana. D'altra banda, a Estació Victòria, és la trobada de dos personatges molt diferents. Per acabar, el quart esquetx, sense nom, és el més còmic, una de les primeres peces que va escriure Pinter i en la qual es veu que estava clarament influenciat pel teatre de Ionesco.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris