algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín:
17°

El teatre del Pes de la Palla recobrarà la vida

L'antic edifici de l'Assistència Palmessana es rehabilitarà gràcies als esforços dels grups de teatre

66024

El teatre de l'Assistència Palmesana està aturat des de l'any 70.

P. Bota.

L'antic saló de ball del Pes de la Palla, tan concorregut en els anys cinquanta i seixanta pels nostres pares, juntament amb la sala de la Protectora i la de l'aristocràtic Círculo mallorquí, pot recuperar la vida teatral gràcies a un projecte de rehabilació que l'associació propietària, l'Assistència Palmesana, espera posar en marxa al més aviat possible "i si així ho faciliten les institucions que són les que hauran de sufragar les despeses de les obres.

Fou en aquesta sala de festes on més d'un dissabte i d'un diumenge de la postguerra hi tingueren lloc moltes primeres cites entre enamorats i qualque història d'amor secreta. L'edifici va néixer a principi de segle com una mútua de socors tot i que amb els anys evolucionà i es convertí en un centre recreatiu on s'organitzaven diverses activitats de caire lúdic per als seus socis.

Ara, després de vuitanta anys, el conegut teatre del Pes de la Palla, ubicat ben al mig del barri de la Gerreria, pot tornar a ser un espai popular, renovat i el més important de tot, utilitzat per artistes, públic i altres persones vinculades a l'art de la interpretació i al món de la cultura en general. Perquè al capdavall, és un teatre i ha de ser emprat com el que és. Si més no, així ho veuen les cinc agrupacions de teatre que han punyit "i continuaran pressionant" per fer possible i tirar endavant aquesta iniciativa que pretén en darrer terme, recuperar l'activitat del teatre i potenciar-la després dels diversos intents fallits en els anys setanta.

Les companyies de teatre i les formacions precursores d'aquesta ambiciosa aventura, que començaren a remoure la idea ara fa dos anys, són l'Escola di Marco, dirigida per Leona di Marco, Migjorn i Lubric (dos grups especialitzats en teatre de titelles), els Germans Llonovoy i la companyia Cut. Va ser Aina Gimeno, de Migjorn, que explicà que estan a l'espera d'entrevistes amb les autoritats competents en matèria de cultura per tal de negociar possibles subvencions que ajudin a assumir el cost del projecte global de rehabilitació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris