algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
13°

Breus

• EXPOSICIONS

«Tirant lo món» El Centre de Cultura de «Sa Nostra» acollí ahir al capvespre la presentació del vídeo «Tirant lo Món», que constitueix una recreació de l'univers artístic de l'artista Benet Rossell. En coincidència amb aquesta presentació es donà també a conèixer el catàleg que s'ha publicat amb motiu d'aquesta instal·lació. L'acte comptà amb la presència de l'artista, acompanyat d'Abel Figueres, crític d'art del diari Avui, Jaume Vidal, autor del vídeo, i de la sotsdirectora del centre, Magdalena Aguiló.

Centre cultural a la presó Model L'exposició «La Model: Centre Cultural i Jardí de la Llibertat» mostrà a partir d'ahir el projecte d'una plataforma ciutadana per evitar que la presó Model de Barcelona sigui enderrocada, i reclama que es converteixi en un centre cultural autònom gestionat per un patronat. El projecte està exposat als locals de l'Associació de veïns de l'Esquerra de l'Eixample. L'objectiu de la plataforma és posar l'edifici modernista de la presó construït el 1904 al servei de la comunitat i en representació de la memòria col·lectiva de tots els ciutadans. El projecte preveu demolir el mur que envolta la presó perquè l'edifici de manera estavellada quedi al centre d'una zona enjardinada amb oliveres en què es construiria un llac artificial en forma de colom.EPR.

• PATRIMONI

Res no sortirà de l'arxiu de Salamanca El Director General de Cooperació i Comunicació Cultural del Ministeri d'Educació i Cultura, Rafael Rodríguez Ponga, assegurà ahir a Salamanca que «no hi ha cap modificació sobre el tema dels fons de l'Arxiu General de la Guerra Civil». Rodríguez va respondre així a les manifestacions fetes pel president de la Generalitat de Catalunya Jordi Pujol, qui afirmà recentment que reclamaria els documents d'aquest arxiu relatius a la seva comunitat. Rodríguez realitzà aquestes declaracions als mitjans informatius en el decurs de les Primeres Jornades sobre «El mecenatge davant de la societat de la informació», que se celebren a Salamanca.EFE.

Seminari de Biblioteques i Museus Uns 200 experts participen al I Seminari Internacional de Biblioteques i Museus, que se celebra entre ahir i el proper dimecres, dia 6, al Museu Arqueològic Nacional de Madrid. Les conferències que podran escoltar-se durant aquest seminari, el primer del seu gènere que se celebra a Espanya, giraran al voltant de tres qüestions: els usuaris, els fons i funcions; la gestió; i la projecció supranacional de les biblioteques i museus.EPR.

• ART

Noves obres de Juan Gris al Reina Sofia El museu Reina Sofia de Madrid presentà ahir les seves darreres adquisicions, entre les quals destaquen set pintures de Juan Gris per 1.770 milions de pessetes. Amb aquestes adquisicions, la col·lecció d'aquest artista que posseeix el centre passa a ser «la més important del món en poder d'un museu públic». La resta d'obres, adquirides per 270 milions de pessetes, han estat realitzades per pintors iberoamericans: Rafael Barradasa i Joaquín Torres García, el cubà Wifredo Lam i el xilè Roberto Matta. EFE.

• ÒBIT

Se suïcida Bernard Buffet El pintor francès Bernard Buffet, conegut per les seves obres rectilínies i l'estil auster, es va suïcidar ahir als 71 anys a la seva casa de Tourtour, sud-est de França. Pintor prolífic, dibuixant i especialista en gravats, Buffet fou guardonat el 1943 amb el premi de la crítica a París. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris