muy nuboso
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
11°

Breus

• Traspàs

Heinz G. Konsalik L'escriptor alemany Heinz G. Konsaliz morí el dissabte a l'edat de 78 anys a causa d'una llarga malaltia, informà el diumenge passat el seu gendre a la premsa alemanya. L'escriptor de best-sellers, autor de 155 novel·les traduïdes a 42 idiomes va morir el dissabte horabaixa víctima d'un atac d'apoplexia a la seva casa de Salzburg. AFP.

• Cursos

Seminari de biblioteques i museus Uns 200 experts participaran en el I seminari internacional de biblioteques i museus que tindrà lloc des d'avui i fins al proper dia 6 al museu arqueològic nacional, segons informà ahir el Ministeri d'Educació i Cultura. Les conferències que podran escoltar-se durant aquest seminari, el primer del seu gènere que es fa a Espanya, giraran al voltant de tres qüestions: els usuaris, els fons i funcions; la gestió i la projecció supranacional de les biblioteques i museus. El Museu Antropològic Nacional vol donar a aquest seminri un caràcter de continuïtat. E.P.

• Assaig

José Luis de Juan L'escriptor mallorquí José Luis de Juan, autor de l'assaig Incitación a la vergüenza, assegura que aquest sentiment ha tingut un decliu «absolut en els darrers vint anys, però això no vol dir que no existeixi, és aquí a nivell col·lectiu i individual, el que passa és que no es manifesta». Per De Juan, una de les raons d'aquest «decliu» de la vergonya radica en l'augment de la mentida a les societats contemporànies, que «no és una altra cosa que la no acceptació o l'amagament de la vergonya». EFE.

• Infraestructures

Santo Domingo de Silos La Junta de Castella i Lleó ha adjudicat a l'empresa Rafael Vega les obres de restauració de l'antic refectori del monestir de Santo Domingo de Silos, a Burgos, per a la seva transformació en un museu medieval, segons fonts del Govern regional. Les obres, que suposaran una inversió de 41'5 milions de pessetes i que seran dirigides per l'arquitecte José Luis García Grinda, consistiran en la reforma del refectori del segle XVII i els seus espais afegits, el buidatge del soterrani i les cuines. EPR.

• Literatura

Hemingway L'Encuentro Ernest Hemingway reunirà el proper dijous a l'illa de San Simón "Ria de Vigo" prop de 150 congressistes, entre els quals es troben professors i estudiants de filologia, història, humanitats, escriptors i cineastes. Aquesta reunió, organitzada per la Conselleria de Cultura del Govern gallec amb motiu del centenari del naixement de Hemingway i inclosa en els actes culturals del Xacobeo 99, té com a objectiu principal mostrar la relació que va tenir el novel·lista nord-americà amb Galícia.

Luis Berenguer La publicació d'una sèrie de texts inèdits de l'escriptor Luis Berenguer revelen la seva personalitat, caparruda i perseverant al termini de la seva vida en la seva pretensió per conventir-se en narrador, així com la seva frustració de joventut per trobar-se desvinculat dels cercles literaris. La professora Ana Sofía Pérez-Bustamante ha rescatat de l'oblit Los pasos perdidos de Luis Berenguer, publicat per Alfar, una sèrie de conferències, autocrítiques de novel·les, assaigs, i novel·les de joventut de l'escriptor gallec, establert des de molt jove a San Fernando (Cadis), que mostren la seva «constant» evolució literària. EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris