algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:
14°

La Mars Global no troba rastres dels oceans localitzats per les Viking a Mart

En els 70 alguns relleus detectats varen ser interpretats com a costes

La sonda espacial Mars Global Surveyor (MGS) no ha trobat en la superfície del planeta vermell restes de costes d'antics oceans, tal com així semblaven suggerir les imatges enviades en els anys setanta per les seves prodecessores, les Viking.

Segons la darrera edició de la revista Journal of Geophysical Research Letters, les fotografies efectuades per l'MGS en 1998 tenen una resolució entre cinc i deu vegades superior a les de les Viking. I, malgrat tot, no mostren cap prova de costes que envoltassin els oceans que podrien haver existit fa molt de temps a Mart. En els anys setanta, alguns relleus detectats en les imatges enviades per les dues sondes Viking foren interpretades com a costes, però la inspecció de l'MGS apunta que cap d'aquests rastres sembla haver nascut de l'acció de l'aigua.

Kenneth Edgett una de les responsables de l'empresa encarregada d'analitzar les imatges de l'MGS, Malin Space Science Systems (MSSS), explicà que «la hipotesi de la presència d'un oceà és molt important, ja que l'existència de grans masses d'aigua líquida en el passat de Mart hauria tingut un formidable impacte en el clima marcià en aquesta època i, implicacions per a la recerca d'una vida passada en el planeta».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris