lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Breus

• EXPOSICIONS

Fortes mesures de seguretat Amb un ampli dispositiu de seguretat i l'obra La Sagrada Verge Maria protegida per una gran pantalla de plàstic per prevenir el risc de possibles accions vandàliques, el Museu d'Art de Brooklyn inaugurà ahir la polèmica exposició d'art britànic Sensations a Nova York. La mostra està integrada per devers un centenar d'obres d'artistes contemporanis britànics, entre les quals s'inclouen escultures amb cossos mutilats, representacions d'animals disseccionats i fins i tot un cap humà realitzat amb la sang congelada del seu autor, l'artista Marc Quinn. L'obra més polèmica, causant dels atacs més furibunds al batle i els líders de la jerarquia catòlica neoyorquina ha estat La Sagrada Verge Maria, de l'artista Chris Ofili, que representa una dona de faccions africanes esquitada d'excrement d'elefant.EFE.

Tirant lo món El Centre de Cultura de «Sa Nostra» presenta demà, a les set de la tarda, el vídeo Tirant lo Món, que constitueix una recreació de l'univers artístic de l'artista Benet Rossell. La presentació correrà de la mà del propi artista, que serà acompanyat pel crític d'art Albert Figueres, l'autor del vídeo, Jaume Vidal i Magdalena Aguiló, sotsdirectora del centre. En coincidència amb el vídeo es donarà a conèixer el catàleg que s'ha publicat amb motiu de la recent instal·lació «Tirant lo Món», que Benet Rossell ha mostrat recentment al Centre de Cultura. El vídeo Tirant lo Món incorpora el món cal·ligràfic que Benet Rossell ja mostrava a la instal·lació del mateix nom, que va exposar al Centre de Cultura de «Sa Nostra» del 10 de juny al 28 d'agost, una exposició a la qual l'artista utilitzava diferents llenguatges artístics, com són l'escultura, el dibuix, la instal·lació, muntatge, grafismes. DdB.

Martincanyelles La regidora de Relacions Ciutadanes, Maria José Frau, inaugurà ahir a la tarda l'exposició del pintor mallorquí Antoni Martí Cañellas, exhibida a la sala dels Rentadors del Jonquet. Martí Canyelles va néixer a Binissalem, va cursar estudis de pintura i dibuix a l'Escola d'Art i Oficis de Palma, a l'Institut Parramón de Barcelona i a l'Escola Lliure del Mediterrani, amb Xim Torrens. Aconseguí el primer premi «Picarol» l'any 1975 i participà a l'exposició col·lecció a Roch Minué, a l'any 1977. DdB.

• ART

Classe d'arquitectura Les instal·lacions de la finca Mongofre a Maó, seu de la Fundació Rubió, acolliren ahir una classe de l'Escola Superior d'Arquitectura de Barcelona. Va ser impartida pel professor i arquitecte Lluís Vives, qui tractà el tema dels projectes arquitectònics en espais naturals. La classe anà adreçada a una vintena d'alumnes que actualment treballen en el projecte de final de carrera. Mongofre, situat al nord del terme municipal de Maó, va ser la finca elegida, no només per la disponibilitat de les instal·lacions i la capacitat de les classes, sinó també perquè és un paratge real que il·lustra la noció d'espai natural protegit, d'alt valor ecològic i ambiental que, a més a més, està situat a prop de la costa. DdB.

• PUBLICACIONS

Així pensa el papa L'escriptora Covadonga O'Shea publicarà al final d'aquest mes a l'editorial «Temas de Hoy» Así piensa el Papa, un llibre en el qual l'autora de L'harmonia vital recull reflexions del màxim pontífex. L'obra s'avançarà a la publicació d'altres llibres sobre el darrer papa del segle que aniran veient la llum al llarg del que resta d'any, com és el cas del volum que editarà al principi del 2000 Plaza&Janés.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris