muy nuboso
  • Màx: 12°
  • Mín:
11°

Breus

• LITERATURA

Esclat de vendes de Günter Grass Més de 100.000 exemplars d'El meu segle, darrer llibre de l'escriptor Günter Grass, han estat venuts després que l'autor alemany rebés dijous el premi Nobel Literatura 99, segons indicà ahir el seu editor, Gerhard Steidl. Un total de 36.000 exemplars van ser comprats dijous, després de l'anunci del jurat de l'Acadèmia Sueca, i uns altres 70.000 es van vendre durant el dia d'ahir fins a mitjan capvespre, segons precisà l'editorial, amb seu a Goettingen (al nord-oest d'Alemanya). Les quatre rotatives de la impressió treballaren la passada nit de dijous a divendres a ple rendiment per reimprimir l'obra més recent del premiat escriptor, ja amb previsió que aquest esclat de vendes tingués lloc.EPR.

La promesa de Franz Kafka Una exposició sobre Felice Bauer, la companya de Franz kafka que va ser promesa seva en dues ocasions encara que l'escriptor mai no gosàs a casar-s'hi, i la personalitat de la qual resulta desconeguda, mostra ara la vida privada d'un dels més grans escriptors del nostre segle. L'exposició es presenta al Museu de Literatura Txeca de Praga i és obra de l'editorial alemanya S.Fischer de Frankfurt. La bella i intel·ligent Felice, segons les fotografies de l'exposició, no és cap descobriment per la literatura, però sí per als estudiosos de l'obra de Kafka, ja que sols existia com un nom més als dietaris de l'escriptor. Va ser descoberta a finals dels 50, quan va vendre totes les cartes que havia rebut de Kafka a una editorial de Nova York. Aquestes Cartes a Felice seran editades en txec el proper mes.EFE.

Premis Octubre Un any més, l'Editorial 3i4 i la Fundació Ausiàs March han organitzat la Setmana Cultural dels premis Octubre, que tindran lloc a la ciutat de València del 26 al 30 d'octubre. Un total de 76 originals, entre assaigs, novel·les i poemaris, s'han presentat a la 28a edició dels premis Octubre, que enguany estarà dedicada a la Universitat de València en l'any que aquesta institució celebra els cinc segles d'èxistència. L'edició d'enguany reunirà més de 200 ponents per participar a quatre congressos, en els quals s'espera l'assistència de més d'un miler de persones. La setmana culminarà amb el lliurament dels premis, amb un tradicional sopar que enguany tindrà lloc el dissabte dia 30 d'octubre al restaurant Alameda Palace de València. En el sopar també es lliurarà el premi El Temps a aquella persona o persones que han treballat per la cultura i la democràcia de la nostra societat.

• ART

Euroart La tercera edició del Saló Internacional d'Artistes Contemporanis Independents, Euroart 99, que s'inaugurà ahir a Barcelona, aplega l'obra de 100 artistes procedents de 26 països, majoritàriament de l'antiga URSS. El saló se celebra al saló Marquès de Comiles de les Drassanes de Barcelona i es tancarà el proper dilluns. S'hi reuneixen obres d'artistes que no tenen contracte en exclusiva amb cap galeria i volen donar a conèixer la seva obra als galeristes catalans i al públic en general.EFE.

• LLENGUA

Menys llatí a Espanya Valentín García Yedra manifestà ahir als mitjans de comunicació que a Espanya a disminuït l'estudi del llatí, mentre que s'ha intensificat a altres països europeus com a Alemanya o Gran Bretanya. L'acadèmic tancà a Sòria el seminari de Documentació, Terminologia i Traducció que s'inicià el passat dilluns, amb la conferència «La traducció de les llengües clàssiques».EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris