lluvia ligera
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

Les restes trobades a França indiquen que els neandertals eren caníbals

Les més grans evidències que alguns membres de l'espècie de l'home de Neandertal practicaren el canibalisme acaben de ser descobertes a la cova de Moula Guercy de la regió francesa d'Ardeche, segons indica un informe publicat per la revista Science.

Un equip d'arqueòlegs francesos i nord-americans ha descobert 78 ossos "que daten d'entre 100.000 i 120.000 anys que indiquen que alguns neandertals varen ser morts, menjats i desossats pel seus semblants, com si es tractàs d'un joc ritual. Els ossos trobats poden estroncar un debat arqueològic sobre si alguns neandertals, que visqueren fa entre 35.000 i 125.000 anys, es menjaven els seus companys d'espècie.

Ossos neandertals trobats en altres parts d'Europa posseeixen marques que han estat interpretades per alguns arqueòlegs com a signes de matances, malgrat que alguns investigadors els han considerat com a petjades deixades per altres tipus d'activitats, tals com haver estat devorats per animals carnívors, o que els ossos s'haguessin preparat (netejat) per ser enterrats.

Ara, els ossos trobats mostren un quadre convincent que un grup de neandertals descarnaven sistemàticament els ossos d'almenys altres sis individus i després xapaven els ossos amb destrals de pedra per extreure'n la medul·la i els cervells.

«La feina en la cova de Moula-Guercy ens permet demostrar, per primera vegada, l'existència de la pràctica del canibalisme pels neandertals europeus», diu el professor Alban Defleur, de la Universitat de Marsella, que va descobrir els ossos.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris