algo de nubes
  • Màx: 13°
  • Mín: 10°
10°

Breus

• INSTITUCIÓ

Promoció exterior de la cultura balear El conseller de cultura del Govern balear, Damià Pons, explicà ahir a Eivissa que un dels seus principals objectius és projectar a l'exteior la cultura de les Illes. Aquest va ser un dels temes tractats a la reunió que va mantenir ahir amb els responsables de Cultura dels consells insulars de Mallorca, Menorca i Pitiüses. A l'encontre es tractà de la delimitació de competències i de les línies prioritàries d'acció en col·laboració amb els consells. Pons apuntà que és el Govern «a qui correspon tutelar les relacions amb l'exterior» i projectar a nivell nacional i internacional la cultura de totes les illes a través d'intercanvis i convenis amb altres comunitats autònomes, «especialment les que tenen afinitats lingüístiques» i amb universitats europees. Pons incidí que la tasca es realitzarà amb l'assessorament dels consells insulars i anuncià que enguany Balears serà present a la Firta del Llibre de Madrid, on hi haurà un estand on es mostrarà la producció editorial de les Illes. També es preveu participar a fires editorials internacionals d'Alemanya i Canes.EFE.

• GUARDONS

Art Jove El Govern balear ha fet públic el veredicte de la darrera edició del Certamen de Literatura «Art Jove 99», que ha comptat enguany amb la participació de 48 escriptors en les modalitats de relat, poesia i assaig. En totes tres modalitats hi ha tres premis establerts, dotats amb 150.000, 100.000 i 50.000 pessetes respectivament. En la modalitat de relat, Pedro Mulero ha estat el guanyador del primer premi, mentre que els altres dos han recaigut en les obres Suc d'aglans i La Fotografia. Sebastià Sansó ha guanyat en la modalitat de poesia, mentre que el segon i tercer premi han recaigut en Antònia Arbona i Francesca Veny. En la modalitat d'article, han estat guardonats Jaume Garcia (primer premi), Joana Cabot (segon premi), i Francesca Pons, col·laboradora del Suplement Cultural de Diari de Balears. DdB.

• EXPOSICIONS

Els Cartells de Brossa L'exposició de cartells dissenyats pel poeta català Joan Brossa arriba avui a Ciutadella, on s'exposarà a la Sala de Cultura de Sa Nostra fins al 19 d'octubre. La mostra aplega obres datades entre 1975 i 1999, any de la mort de l'autor. La creació literària de l'escriptor ha estat definida com «poesia visual», de manera que el cartell esdevé una prolongació d'aquesta expressió poètica, en què la imatge i el text assoleixen un equilibri.EFE.

• ART

Velázquez, a la «millor» Sevilla Els reis d'Espanya inauguren avui l'exposició Velázquez i Sevilla al monestir de Santa Maria de les Coves de Sevilla, que acollirà la mostra fins al proper 12 de desembre en el marc de les celebracions del IV centenari del naixement del pintor. L'exposició consta de 22 obres del pintor sevillà, que reflecteixen la millor etapa de Sevilla, una ciutat oberta al món, a la cultura i orgullosa dels seus artistes.EPR.

• RECONEIXEMENTS

Creu d'Alfons el Savi El medievalista català Salvador Claramunt, membre de la Reial Acadèmia d'Història, rebrà avui la Gran Creu de l'Orde Civil d'Alfons X el Savi de mans del secretari d'Estat d'Educació, Jorge Fernández Díaz, i en reconeixement a la seva trajectòria professional. L'acte tindrà lloc al Rectorat de la Universitat de Barcelona, on Claramunt ocupa la Càtedra d'Història Medieval des de 1983.EPR.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris