algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Pintura

Antològica d'Arturo Pascual a Menorca La creació artística del pintor català Arturo Pascual, que morí el juliol de l'any passat, es pot admirar a Menorca gràcies a la iniciativa de Sa Nostra, i que aquests dies es mostra a la Sala de Cultura de Ciutadella i després s'exhibirà a Maó. Pascual, de curta però intensa trajectòria, residí a partir dels anys vuitanta a Menorca, on desenvolupà la seva capacitat d'expressió pictòrica gràcies al suport del pintor menorquí Rafel Jofre. La mostra antològica, coordinada per Juan Elorduy i Leticia Sauleau, està formada per quadres que no es posen a la venda ja que pertanyen a col·leccions particulars. L'exposició constitueix la base del tercer volum de la col·lecció Paisatges de Menorca, de Sa Nostra.EFE.

Treuen importància als Goya del Brasil Els 80 gravats de la sèrie Los caprichos de Francisco de Goya descoberts en una hisenda de São Paulo (Brasil) «no tenen res de particular», segons el subdelegat de Calcografia Nacional, Juan Carrete. L'expert assenyalà que es tracta d'«un exemplar més d'una segona edició» de l'obra que realitzà el pintor aragonès el 1799. «És una notícia sobrevalorada, ja que en el món del gravat sabem que l'art gràfic és una arta múltiple i que, tot i ser originals, no són obres úniques», digué Carrete, qui recordà que hi ha «una gran quantitat» d'aquests exemplars i que les plaques originals i la primera impresssió són en poder de la Calcografia Nacional, la Biblioteca Nacional i el Museu del Prado.E.P.

• Arqueologia

Atapuerca tindrà parc el 2000 El secretari d'Estat de Cultura, Miguel Àngel Cortés, assegurà ahir que el Museu i la Rèplica de les coves d'Altamira, a Santillana del Mar, seran oberts, malgrat els retards, l'any 2000. Cortés confirmà que «hi ha algun retard» en les obres de construcció dels accessos a aquestes noves instal·lacions, tot i que considerà que «allò més important» és que les obres estan sent «molt bones». En aquest sentit, assegurà que les obres de construcció de la rèplica tenen tots els requisits d'«extrema qualitat i fiabilitat» respecte de la seva similitud amb l'original» i que els retards «entraven en el guió».E.P.

• Fotografia

Sebastião Salgado a Sant Boi El fotògraf brasiler Sebastião Salgado (Aimorés, Brasil, 1944) exposarà a la sala de l'Olivera de Sant Boi de Llobregat el seu darrer treball, anomenat Tierra. La mostra, que es podrà veure de l'1 al 15 de setembre, és un conjunt de 45 instantànies en blanc i negre que denuncien la injustícia que pateixen des de fa anys els pagesos del Brasil. L'exposició inclou també l'edició d'un llibre amb el mateix nom en què s'inclouen texts de l'escriptor portuguès José Saramago i del compositor i poeta brasiler Chico Buarque. Tots els fons recollits es destinen al Moviment de Treballadors Sense Terra (MST), organització present a tot el Brasil i que demana des de fa anys una reforma agrària i un canvi social.E.P.

• Obituari

Mor el dibuixant Raymond Poivet El dibuixant Raymond Poivet, autor del primer «tebeo» francès de ciència-ficció, Pioners de l'esperança, morí ahir als 89 anys. Poivet, que estigué en actiu fins fa nou anys, va ser un dels dibuixants francesos més prolífics i publicà les seves tires en nombrosos diaris com ara L'Humanité o Samedi Soir. Amb un estil realista molt personal, treballà també per diverses revistes drigides a adults i nins. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris