cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La nau espacial Soyuz aterra amb èxit i molta suavitat al Kazajastan rus

Rússia torna a provar, una vegada més, el seu domini espacial i tecnològic

La nau espacial Soyuz va aterrar ahir, molt suaument a l'estepa de Kazajastan, portant a bord de la darrera missió en l'estació orbital Mir, els russos Viktor Afanasiev i Serguei Avdeyev i el francès Jean-Pierre Haigneré.

Amb aquest exitós aterratge Rússia provà, una vegada més, el seu domini tecnològic, fins i tot quan, per manca de mitjans, va haver que renunciar al seu darrer baluard espacial. La nau espacial Soyuz, que sortí divendres de l'estació orbital Mir, posà tal i com estava previst en el Centre de Control de Vols Espacials de Korolev, a prop de Moscou. «Aterratge aconseguit!», assenyalà el gegantí panell lluminós de la sala de control del TSOUP, amb dos minuts d'avançament sobre l'horari inicialment previst. Idèntica precisió en la localització geogràfica, ja que la «càpsula» es va posar, tal i com estava previst, a 70 quilòmetres al nord d'Arkalyk, a les estepes de Kazajastàn, on l'esperaven equips tècnics, metges i Claudie André-Dehays, l'austronauta companya del francès Haigneré.

Un responsable del cosmòdrome de Baikonur indicà que «els èquips terrestres i aerotransportats arribaren al lloc d'aterratge, obriren la càpsula i trobaren la tripulació en bones condicions de salut». Els pares i fills de Jean-Pierre Haigneré, presents en el TSOUP, s'abraçaren amb alegria i alleujament. «Per mi suposa sempre una gran emoció», declarà el pare de l'autronauta francès.«Tot va transcórrer com estava previst als planells», confirmà poc després el portanveu del TSOUP, Valeri Lyndin.

Les informacions que arribaren durant el descens del Soyuz, des que es va allunyar de l'estació, confirmaren, en cada etapa, la normalitat de les operacions, fins i tot, un avió va poder establir contacte per ràdio amb els tres austronautes, els quals informaren que es trobaven bé. Mentrestant, els equips presents en terra, en el lloc per a l'aterratge, anunciaren que veien la nau espacial en el cel.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris