cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

El Ballet Nacional cubà actua a Palma de la mà d'Alícia Alonso

El grup ofereix avui vespre una antologia amb les millors escenes dels clàssics

99866

Alicia Alonso, una de les darreres grans dives.

J. M .

Désprés d'un mes d'èxits continuats a Barcelona, arriba avui a l'Auditorium de Palma l'esperat Ballet Nacional de Cuba. Essent una de les institucions més prestigioses de la dansa, dirigida per l'excepcional i primera ballarina Alicia Alonso, el ballet oferirà un ampli repertori d'escenes i moments d'obres clàssiques. Sota el títol de La màgia de la dansa, fragments de ballets tan populars com «Tencanous», «La bella durment», «El llac dels cignes», «Coppelia» o «Giselle», permetran al públic assitir a un esdeveniment únic en l'àmbit dels espectacles de clàssics.

Una oportunitat única per la possibilitat d'admirar els diferents estils en què es dansen els grans clàssics, com pel fet de poder admirar com s'adapta a cada escena tot el cos de ball i les primeres figures. Una oportunitat única també pel fet de poder veure en la mateixa funció a totes les primeres figures d'aquest ballet nacional, el millor referent de la dansa clàssica en el marc de l'àmplia cultura iberoamericana. Tot un espectacle qualificat per la mateixa Alicia Alonso com a «molt especial i d'una excepcional riquesa artística, visual, tècnica i de personalitat que es desenvolupa com un perfecte arc de Sant Martí».

Per a l'ocasió s'han desplaçat a l'Illa una seixantena dels 120 dansaires d'aquesta companyia. La majoria d'ells són joves figures revelació que compten entre 23 i 24 anys d'edat de mitjana, encara que també se n'hi troben de tan sols 16 o 17 anys com l'espanyol Joel Carreño. Aquests talents permeteren a la directora i primera ballarina definir la seva companyia com a «jove en els seus talents i major en el seva aportació artística», aspecte aquest darrer que considerà fonamental a l'hora de poder aconseguir el seu estil propi i que la dansa s'erigeixi en màgia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris