algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

Breus

• Exposició

Nicolau Ballester, a Lloseta El pintor Nicolau Ballester inaugura els seus Paisatges en tres actes avui, a les 20 hores, en la Sala de Cultura de Sa Nostra de Lloseta (al carrer Mestre Antoni Vidal, 10). La mostra recull una cinquantena d'obres creades entre 1995 i 1999. El treball aglutina des d'olis i pastels fins a teles mixtes i aquarel·les i han estat realitzats en tres estudis diferents, que comparteixen el paisatge com a referent unificador. La majoria de paisatges creats per Ballester pertanyen a Mallorca, que és l'ambient que ha envoltat l'autor. DdB.

Univers Miró La Fundació Joan Miró de Barcelona presenta «Univers Miró», una exposició organitzada per mostrar-se en diferents museus del món i que recull una selecció de 80 obres entre pintures, escultures i gravats. L'exposició reuneix 30 pintures, 35 escultures i tretze exemplars d'obra gràfica i el llibre «Càntic del sol» i es presentarà per primera vegada a Augsburg, Alemanya.E.P.

Art dels esquimals i dels indis Una exposició de la Fundació «la Caixa» recollirà l'art dels esquimals i dels indis, sota el títol «Espirits de l'aigua. Art d'Alaska i la Columbia Britànica», aquesta exposició a través de 200 objectes, presentarà l'art dels grups esquimals d'Alaska i els indis de la costa nord-oest dels Estats Units i Canadà. La mostra seguirà una seqüència històrica basada en les expedicions que es varen realitzar fins a principi d'aquest segle. L'exposició recollirà des de marfils produïts pels esquimals de l'estret de Bering dos segles abans de Crist fins a màscares d'esperits amb elements del segle XIX. E.P.

• Escultura

Desapareix una estàtua de Dalí Una estàtua de bonze de Dalí desapareix de la llibreria «La marge» d'Ajaccio, al sud de l'illa de Còrsega. La Policia judicial d'Ajaccio, encarregada de la investigació, assenyalà que els lladres s'introduïren en els locals de la llibreria, que des de començament de l'estiu exposava una col·leció d'obres d'art. Juntament amb aquesta estàtua, els lladres es portaren quadres d'altres autors que no precisaren.EFE.

• Pintura

Signatura del pintor Investigadors del Ministeri de Cultura han trobat, a l'arxiu de protocols de Madrid, un document de 1627 signat per Velázquez en el qual queda plasmat el compromís del pintor amb el seu gremi. L'escrit, que ha estat trobat per l'arquitecte José Sancho i el restaurador Antonio Sánchez, membres de l'Institut de Patrimoni Històric Espanyol, conté un testimoni de l'artista contra la imposició d'un impost general de l'u per cent que el rei havia establert per certs tipus d'activitats, i que els pintors pretenien eludir.EFE.

• Literatura

Benedetti i la poesia dels joves Mario Benedetti creu que a l'actualitat «una allau de joves torna a la poesia i a la cançó que diu coses» perquè s'adonen de «com són utilitzats pel poder i pel capital», que tenen «els seus psicòlegs que inventen coses per neutralitzar-les». Benedetti va fer aquestes declaracions abans d'intervenir en el curs «Les fronteres de l'escriptor. La tornada dels dels galions», on va llegir alguns dels contes del seu llibre «Bustia de temps», una obra que arribarà als lectors espanyols el pròxim mes.EFE.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris