algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

L'aprenentatge musical convoca mestres i alumnes de tot el món a la Porcíuncula

La I Acadèmia Internacional de Música de Palma rebrà més de cent estudiants

A partir del proper 28 d'agost, Palma comptarà amb un altre curs de perfeccionament musical. L'Acadèmia internacional de Música de Palma de Mallorca, presentada ahir, pretén ser un marc per potenciar l'activitat musical a les Balears, tot oferint als joves estudiants de les Illes l'oportunitat de millorar la seva tècnica amb professors de gran nivell.

El curs, de freqüència setmanal, tindrà lloc a la Porcíncula entre els dies 28 d'agost i 4 de setembre, i reunirà una important representació del Conservatori Nacional Superior de París i concertistes de reconegut prestigi. El pressupost inicial serà d'uns 25 milions de pessetes, dels quals 15 provenen directament d'Art et Musique en Méditerranée, entitat francesa que juntament amb l'Associació d'Amics de l'Orquestra Simfònica de les Illes Balears organitza l'esdeveniment.

Philip Bender, director d'aquesta organització i antic titular de la simfònica, perfilà les característiques d'una cita que vol imitar la fórmula ideada per Pau Casals en el Festival de Prada: convidar grans professors i preparar concerts amb mestres i alumnes. L'experiència ha tingut excel·lents resultats a Niça, on s'ha consolidat un important festival de música, i a la ciutat algeriana de Fez.

Ramon Andreu pare i Ramon Andreu fill, respectius directius de l'Associació d'amics de l'OSB i de l'Acàdemia Internacional, es mostraren satisfets per la resposta de l'alumnat i apuntaren la voluntat d'ampliar places en anys següents. Dels 102 inscrits en aquesta primera edició, hi trobam estudiants de 15 nacionalitats, alguns d'ells arribats des del Japó. Prop d'una trentena de músics de les Illes es podran beneficiar de les beques d'Ibatur. Aquestes presenten interessants modalitats de descomptes: un 50% per als residents de les Balears; un 33% per als de l'Estat espanyol i matrícula gratuïta per als integrants de l'orquestra de cambra de l'alumnat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris