cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

Breus

• Literatura

Aniversari de Goethe Alemanya celebra avui els 250 anys del naixement de Johann Wolfgang Goethe, el més destacat escriptor de la literatura germànica i un dels més excel·lents en l'àmbit universal. La figura de Goethe significa per la cultura alemanya tant o més que la de Shakespeare per la cultura britànica o la de Cervantes pels països de llengua espanyola. De la seva obra, el que més es coneix fora d'Alemanya és la seva novel·la de joventut Els patiments del jove Werther i el drama Faust. Les celebracions d'aquest «any Goethe» han fet que entre el públic lector augmenti l'interès per la vida i obra d'aquest escriptor. DdB.

Segon concurs Roc Boronat El 30 de setembre es tanca el termini de recepció dels treballs aspirants al II Concurs Literari Roc Boronat en llengua catalana que organitza l'ONCE. Els treballs s'hauran d'adreçar al Centre de Producció Bibliogràfica de l'ONCE a Barcelona. Els premis, dotats amb un milió per a narrativa i cent mil pessetes per a poesia, es lliuraran per les festes de santa Llúcia. DdB.

Benedetti: «La poesia és la Ventafocs» L'escriptor uruguaià Mario Benedetti assegurà ahir, en un curs de la Complutense, que la poesia «és la Ventafocs de la literatura en comparació amb la prosa» tot i que, per l'escriptor, es tracta de dos gèneres literaris que poden entrellaçar-se, «però la novel·la sempre gaudirà del favor de l'editor», puntualitzà. L'escriptor qualificà de «nefasta» la influència que la cultura dels Estats Units tindrà en el segle XXI i assenyalà que Europa en començarà a sentir la influència i el poder després de la guerra de Kosovo. EFE.

• Arquitectura

Gaudí a Santander Una exposició cronològica sobre Gaudí, amb més de 120 peces, s'exhibeix des d'avui al palau Sobrellano de Comillas, organitzada per la Conselleria de Cultura i Esport del Govern de Cantàbria, amb la col·laboració de la Reial Càtedra de Gaudí. La mostra comprèn fotografies, dibuxos originals, plafons i maquetes, amb obres que abracen tota la biografia de l'arquitecte, qualificat pels organitzadors de la mostra com «l'arquitecte universal del segle XX».E.P.

• Pintura

Tots els autoretrats de Rembrandt El museu Mauritshuis de la Haia, Holanda, prepara una de les exhibicions més espectaculars de la història dedicada a Rembrandt van Rijn, per a la qual ja s'han venut 30.000 entrades en tot el món. La mostra, titulada Rembrandt, per ell mateix, serà la primera exhibició dedicada exclusivament als autoretrats del pintor, conegut per l'obsessió de pintar-se a si mateix al llarg de la seva carrera. La mostra inclou 55 autoretrats cedits pels principals museus europeus. DdB.

Subhastaran un Españoleto Un quadre de sant Onofre, atribuït al pintor barroc José Ribera el Españoleto (1591-1652), serà subhastat el proper 6 d'octubre per la casa austríaca Wiener Dorotheum de Viena, dins una oferta de 540 obres de vells mestres. L'oli, d'una col·lecció privada vienesa, era considerat d'autor anònim, però després d'una minuciosa anàlisi i neteja, s'estima que era del primer gran mestre de l'escola espanyola del segle XVII, la qual cosa fou «una gran sorpresa» tant per la casa de subhastes com pel propietari actual de l'obra. DdB.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris