algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Breus

• Poesia

José Vidal-Valicoun al Solleric La sala Vermella del Casal Solleric acollirà avui, a partir de les vuit i mitja, el poeta José Vidal-Valicount que presentarà el seu primer llibre Encuentros y fugas. També hi haurà una actuació musical sorpresa i les lectures dels Poemas del polígono industrial per part d'Antonio Rigo. DdB.

Petrarca, traduït al català El poeta i traductor de Castellar del Vallès, Miquel Desclot, s'ha proposat traduir tota la producció de Francesco Petrarca. En concret, es tracta de 366 poemes que Desclot vol tenir traduïts al català per al 2004, any en el qual es commemoraran els 700 anys del naixement del pare de la lírica moderna. Miquel Desclot, que fa poques setmanes va publicar amb Edicions Proa el seu llibre «Saps la terra on floreix el llimoner?», en el qual recull 83 de versos de Petrarca, ha declarat que fins ara no existia el «Cançoner» de Petrarca en català «i com això m'inquietava vaig decidir posar-hi remei».EP.

• Exposició

Miguel Rio Branco a la Caixa El Centre Cultural de la fundació la Caixa acollirà entre el 21 de setembre i el 5 de desembre l'exposició «Miguel Rio Branco», amb vuit treballs d'aquest artista brasiler entre fotografies i instal·lacions. «Blue Tango», «Pequeñas reflexiones sobre una cierta bestialidad», «Out of nowhere» o «Touch of evil» són algunes de les obres que es podran veure a l'exposició. EFE.

• Literatura

Defensen la literatura femenina La professora titular de Literatura Espanyola de la Universitat Complutense, Alicia Redondo, defensà ahir l'existència d'una literatura femenina, tot i que considerà comprensible que les mateixes escriptores ho neguin. «Si jo fos escriptora i dir que escric literatura femenina pot ser una marginació per la meva obra, probablement no ho diria», explicà Redondo. Per a ella, aquesta marginació no és immediata, perquè els editors saben que qui més llegeixen són les dones i estan promocionant la literatura femenina, sinó que es produeix en el pas a la història escrita. «És a la cultura oficial on s'obre un buit enorme», sentencià.EFE.

• Patrimoni

Recuperen obres de Rembrandt i Bellini Unes pintures de l'holandès Rembrandt i l'italià Bellini, que havien estat robades el gener passat, foren recuperades per la policia, que procedí a la detenció de dos joves. Les dues teles foren robades de la col·lecció danesa. La Policia es limità a assenyalar que els joves detinguts són de nacionalitat danesa. AFP.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris