nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
20°

Vint anys d'escultura en tretze membres de la 'generació intermèdia'

El Casal Solleric acull «Cap a un nou classicisme», una mostra d'aquestes obres

El Casal Solleric acull des d'ahir i fins al proper 10 d'octubre l'exposició «Cap a un nou classicisme. 20 anys d'escultura espanyola». La mostra, organitzada per la Generalitat Valenciana amb el suport de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) i la Fundació Eduardo Capa, està composta per obres de tretze escultors nascuts entre els anys quaranta i cinquanta, l'anomenada «generació intermèdia».

«És una exposició única», asseguraren els responsables. La regidora de Cultura, Carme Feliu, la qualificà com «una de les exposicions més importants d'enguany». Miguel Cerceda, el comissari de la mostra, comentà que els artistes escollits en aquesta tria («en funció de la seva rellevància internacional») conformen «una generació que ha inaugurat un nou llenguatge».

Sergi Aguilar, Nacho Criado, Carlos Pazos, Gerardo Sigler, Fernando Sinaga, Susana Solano, Pep Durán, Cristina Iglesias, Pello Irazu, Francisco Leiro, Eva Lootz, Juan Muñoz i Miquel Navarro són els artistes que mostren les seves obres i instal·lacions en aquesta exposició itinerant. Les obres estan instal·lades al pati, a la planta baixa i a l'entresòl del Casal Solleric. «Hem emprat l'espai en totes les seves possibilitats», comentà el comissari, que agraí la tasca dels instal·ladors municipals, que al migdia encara feien feina a les totes.

«Cap a un nou classicisme» s'ha presentat ja a Madrid i Alacant. Cerceda es mostrà encantat amb el pas de l'exposició per Palma, «una ciutat en què l'escultura està molt ben integrada, es nota que hi ha un compromís molt fort amb l'art». Una vegada acabi la seva estada aquí, serà a València fins a final d'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris