muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

El fiscal assenyala Dodi Al-Fayed com a responsable en la seva mort

Sembla que va tenir una «reacció excessiva» amb els periodistes

< El company de Diana de Gal·les, Dodi al-Fayed, podria tenir una part de responsabilitat en la mort de la princesa, segons una versió de l'informe del Ministeri fiscal de París, citat pel diari britànic The Guardian. Segons el rotatiu, sis de les 24 planes del resum de la investigació iniciada per Hervé Stephan, un dels dos jutges d'instrucció parisencs encarregats del cas, descriuen la reacció de Dodi com a «excessiva» davant la premsa que seguia la parella abans de l'accident fatal l'agost de 1997.

Segons The Guardian, el guardaespatlles de la princesa, Trevor Rees-Jones, que va sobreviure el fatal accident, hauria afirmat al jutge Stephan que «Dodi Al-Fayet s'ocupava amb molt detall de la protecció de la princesa Diana, ell era el patró». L'informe afirma també que Al-Fayed no havia tingut en compte les advertències de la societat de lloguer propietària del vehicle que insistia que el xofer Henri Paul, també mort en l'accident, no era titular del carnet adequat per tal de complir una tasca com aquesta.

El text continua, segons el diari, afirmant que ningú no havia protestat per l'estat d'ebrietat del xofer, que havia estat vist per diversos testimonis bevent al bar de l'hotel Ritz poc abans de l'accident. Un membre del personal de l'hotel havia vist el xofer cridar als periodistes, quan ja es trobava al volant de l'automòbil: «No intenteu seguir-nos, no podreu mai atrapar-nos», afegeix el rotatiu.

Si Diana i Dodi haguessin duit posat el cinturó de seguretat en el moment de la col·lisió, no «haurien perdut mai la vida», conclou l'informe, segons el dirari The Guardian. Després d'una investigació excepcional pels mitjans utilitzats, la velocitat i l'alcohol sembla que són les principals causes de l'accident, segons ha aconseguit esbrinar del tot la Fiscalia.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris