algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

Quan la mar va bé tothom és bon mariner

Les aventures i desventures d'haver elegit la platja com a lloc idoni per passar les vacances

77726

Sense cap tipus de perill, els menuts poden jugar i els grans, prendre el sol.

Vacances a la mar. Aquesta és l'oferta més temptadora per omplir el temps de lleure. Però no sempre es compleixen totes les expectatives i un que ha tret faves d'olla ha de sucumbir davant la dita que a l'estiu tota cuca viu. Així, teniu la cara i la creu de les vacances. D'una banda, aquesta temporada no és favorable a tothom. És aquí que s'ha de fer esment als pesats que sempre fan acte de presència sense haver estat convidats, com els grumers, els moscards (els més terribles, disfressats sota aparença humana) i alguna altra cuca amb el volum de la ràdio tan fort que fins i tot és capaç de despertar del més profund son d'estiu a la platja. I és llavors quan un s'adona que s'ha oblidat d'escampar-se les cremes solars. És la viva imatge de les gambes que l'amic "a qui no li agrada la platja" és a punt de ficar dins la paella.

Però no tot és dolent per aquells que elegeixen sol, aigua i arena per passar les vacances estivals, perquè l'oferta que avui en dia presenten les platges de l'Illa és prou ampla perquè tothom hi trobi una sortida. Esports de platja, capells, ulleres i, sens dubte, els socorristes, que proporcionen tota la informació necessària per evitar els problemes i estan a l'aguait per salvar-vos de qualsevol possible perill.

Un dia més d'estiu. La platja del Moroco (Palmanova). Una gran tranquil·litat. Alfa 20, Tango 3, tenim un problema, una dona dins l'aigua. Es posen en marxa. La moto nàutica de salvament de la Creu Roja i el socorrista es dirigeixen al lloc, posen la banyista sobre una llitera i la duen fins a la vorera. Així es faria un salvament. Era un simulacre que realitzaven ahir els socorristes de Palmanova.

«Ens comunicam a través de walkies. La base és Alfa 20, que comunica amb la Policia. El nostre sistema de feina és que un socorrista vigila des de la torre i l'altre passeja per la vorera», explicava el responsable de la zona, Gregorio Rodríguez. Són autèntics vigilants de la platja. Dediquen nou hores diàries a la seva tasca.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris