cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
16°

La Mostra de Cinema i Vídeo arriba per cinquè any a Felanitx amb un recull històric i nou

En aquesta edició es pot veure des de documents inèdits fins a la creació fílmica moderna

La Casa de Cultura de Felanitx acollirà avui vespre la cinquena edició de la Mostra de Cinema i Vídeo de la Part Forana. En ella, emprant les darreres tècniques en projecció d'imatges, l'Associació Artífex Cultural, organitzadora de l'esdeveniment, ensenya tot un repertori de cintes que abraça des de l'arqueologia cinematogràfica mallorquina fins a les més modernes aplicacions de la creació visual i sonora mitjançant l'animació per ordinador.

Des d'obres inèdites, passant per curtmetratges i els darrers treballs de la Universitat de les Illes Balears troben cabuda en aquest recull. Però a més de cinema i vídeo, l'acte inclou un espectacle paral·lel a base de música, dansa, teatre i preformances que amenitzaran la Mostra en l'endemig de les sessions. Quant a la Mostra, d'una hora i mitja de durada, s'ha configurat en tres parts. La primera d'elles es dedica a la projecció de filmacions històriques de la Part Forana, com La fiesta del pedal de l'any 1915, Celler cooperatiu de Felanitx del 1927 per acabar amb la visualització de fragments de La Guerra Civil en Portocristo.

Dels recents curtmetratgets fets pels mallorquins a la Part Forana s'han seleccionat Oriol de Joan Monse, Els ocells de la piscina de Miquel Àngel Raió, Desesperació de Joan Sebastià Picornell i el documental Exercicis de transfiguració, també de Raió. La mostra acaba amb un viatge per les darreres tècniques cinematogràfiques aplicades pel Grup d'Infografia de la UIB.Getaway, The kids are back, Stupid Joe o Knife runner són alguns dels treballs que s'emetran.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris